Φεύγουν από το Δημόσιο για να μην τους «πιάσουν» με πλαστά πιστοποιητικά

17-9-2014

















 Το μεγάλο κύμα εξόδου υπαλλήλων που δεν βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης παρατηρείται από το Δημόσιο Τομέα αποδίδεται στο φόβο επίορκων εργαζόμενων, οι οποίοι... αποφασίζουν να αποχωρήσουν πριν βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει το Εθνος με δημοσίους υπαλλήλους που φαίνεται να προτίμησαν την έξοδο από τις υπηρεσίες τους από το να βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται πως το 2013, 780 υπάλληλοι αποχώρησαν για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους. Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2014.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποβάλει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο από το εξωτερικό. Είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη. Διοικητικός υπάλληλος με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμο της Αττικής, ο οποίος είχε τελειώσει το λύκειο, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο χειρισμού η/υ. Παραιτήθηκε τον Ιούλιο πριν ξεκινήσει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον του. Διοικητικός υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014 από αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο.
Υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας που εργαζόταν σε νησιωτικό νοσοκομείο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 μόλις διαπιστώθηκε πως έχει πλαστό απολυτήριο λυκείου.



Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια