Συναγερμός στο Ισραήλ: Η Χαμάς ετοιμάζει μεγάλη επίθεση

11-11-2014
















 Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF) και της αστυνομίας αναπτύσσονται στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ για να αποτρέψουν «μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σχεδιάζει η φιλοτουρκική ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ (ISA) προσπαθεί από την πλευρά της να εντοπίσει εκείνους τους ισλαμιστές Παλαιστίνιους που πιθανώς θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τις επιθέσεις.
Ο υπουργός Δημοσίας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, διέταξε το βράδυ της Δευτέρας τον αρχηγό της Αστυνομίας Γιοχάναν Ντανίνο, να καλέσει εφέδρους της συνοριακής αστυνομίας στα όπλα, μετά και τις δύο δολοφονικές επιθέσεις της Δευτέρας με θύματα έναν 20χρονο Ισραηλινό στρατιώτη και μια 26χρονη Ισραηλινή.

Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα να κλείσουν επίσης εντελώς τα σύνορα ώστε Άραβες να μην επιτρέπονται να κυκλοφορούν καθόλου μέσα στις πόλεις και τις κοινότητες του Ισραήλ.

0 πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει δώσει εντολή τα γκρεμίζονται τα σπίτια εκείνων που εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό από αραβικές ειδησεογραφικές πηγές, οι συγγενείς του μαχαιροβγάλτη που σκότωσε τον Ισραηλινό στρατιώτη το πρωί της Δευτέρας στο Τελ Αβίβ, εκκενώνουν το σπίτι τους στην περιοχή Ασκάρ της Ναμπλούς, γιατί ο ισραηλινός στρατός τους ενημέρωσε ότι το σπίτι τους θα κατεδαφιστεί ως αντίποινα.


Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια