Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ στη Θήβα:Υπάρχουν!!! για ένα λόγο ! Τις βλέπει κανείς?

30-5-2014

 Μετά από μία βόλτα στην πόλη μας διαπίστωσα πως πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί όλοι μας όσο αφορά τις θέσεις που παρκάρουμε. Πρέπει να σεβόμαστε τις διαβάσεις πεζών και ανάπηρων στα σημεία που έχουν χαρακτηριστεί. Γι'αυτό εξάλλου τα έχουν φτιάξει. Πρέπει να είναι ελεύθερα να μπορούν πεζοί και ανάπηροι να κινούνται. Πολλές φορές έχει παρέμβει η τροχαία, αφαιρώντας πινακίδες και βάζοντας προστιμα . Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε ότι απαγορεύεαι να κλείνουμε τις διαβάσεις αυτές και να φέρνουμε σε δύσκολη θέση, πεζούς και ανάπηρους που θέλουν και αυτοί να κυκλοφορήσουν.

Επίσης λίγο προσοχή έξω από το μουσείο, όπου εκεί αν παρκάρουμε δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα σε μεγάλα οχήματα και λεωφορεία.

Ιωάννης Τασιούλης


Πηγή:thivagr.blogspot.gr

Θρήνος στα Χανιά! Ποδοσφαιριστής ο 20χρονος που έφυγε μετά από επαφή με ποντίκι!

31-5-2014
Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 20χρονου Χανιώτη από λεπτοσπείρωση. Σύμφωνα με τον διευθυντή υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, νευροχειρουργό Γιώργο Αρχοντάκη, ο 20χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι, αφού είχε αγγίξει με γυμνά χέρια ένα μολυσμένο ποντίκι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση, νόσος που μεταδίδεται από ποντίκια.

Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο εκδήλωσε υψηλό πυρετό και σηψαιμία και χθες βράδυ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 20χρονος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα σε ομάδα της Α κατηγορίας του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Χανίων.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Στο "σπίτι" της η Αντικαρκινική εταιρεία στη Λιβαδεία (φωτό)

31-5-2014
 Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και 6 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Λουκά Δέδε το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά άνοιξε και επίσημα τις πύλες του κτιρίου που θα στεγάζει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας. Σε κλίμα συγκίνησης η πρόεδρος και τα μέλη του παραρτήματος ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην ανακαίνιση του κτιρίου ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του Δήμου, της περιφέρειας και όλων των πολιτών για να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Αυτή τη φρίκη τη βλέπει κανείς; Ισλαμιστές έσφαξαν παιδιά σε χωριά Κούρδων και εκτέλεσαν χριστιανόπουλο για κλοπή

30-5-2014


 Η εθνοκάθαρση των μειονοτήτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Συρία. Κούρδοι, χριστιανοί, αλλά και μετριοπαθείς μουσουλμάνοι σφαγιάζονται ανελέητα. Δυνάμεις της ISIS επιτέθηκαν σήμερα και σφαγίασαν πολίτες και παιδιά σε πολλά κουρδικά χωριά κοντά στο Serêkaniyê.

Σκότωσαν 15 πολίτες εκ των οποίων γυναίκες και 7 παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή και που τις μεταδίδει δημοσιογράφος του ANF ομάδες μαχητών της ISIS επιτέθηκαν στα χωριά Tileliye, Temade, Ovencake αλλά και σε γειτονικούς οικισμούς και σκότωναν όποιον έβρισκαν κοντά τους.
Μια από τις εικόνες δείχνει τα πτώματα 4 παιδιών και μιας γυναίκας.

Από ένα παιδί είχαν αφαιρέσει τα όργανα πιθανόν για να τα εμπορευθούν. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια γιατί ανακαλύπτονται συνεχώς και νέα πτώματα.(internethaber) Ένα μαύρο σύννεφο καπνού συνεχίζει να σκεπάζει τα μαρτυρικά χωριά ενώ νέες εικόνες δείχνουν ότι οι όσοι διασώθηκαν άφησαν τα σπίτια τους και εκκένωσαν την περιοχή.

Ένας κάτοικος έχει πέσει στα γόνατα και με τις παλάμες του κρύβει το πρόσωπό του. Είναι απαρηγόρητος. Σκηνές απελπισίας, άλλοι μεταφέρουν τα πτώματα σε καρότσες αγροτικών. Η κουρδική πολιτοφυλακή κατόρθωσε να τους απωθήσει και να αποτρέψει την εισβολή τους στα χωριά TilXenzir και ElRewiye. Δέκα μέλη της ‘ISIS σκοτώθηκαν. HISIS πραγματοποίησε επίθεση και με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο χωριό Temad στα περίχωρα της Serêkaniyê.

Αναφέρονται πολυάριθμοι νεκροί και τραυματίες. Πηγές του GPJ αναφέρουν ότι μετά τη σφαγή οι δυνάμεις του έκαναν επιτυχημένες επιχειρήσεις στα χωριά ‘ElRawiya και ElDehmaa. Η ISIS επανειλημμένα έχει καταγγελθεί ότι διατηρεί στενές επαφές με τον τουρκικό παράγοντα. (Rojavareport)

Επίσης τo αρμενικό Khabar ARMANI (27.05.14) δημοσιεύει βίντεο με την δημόσια εκτέλεση ενός αγοριού στην πόλη της Deirez-Zor από την αυτοααποκαλούμενη Daash ή ISIS( Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής).Η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν κλοπή.

Το έχουν δέσει πισθάγκωνα έχει καλυμμένα τα μάτια και είναι καθηλωμένο στα γόνατα σε ένα χαλί. Τα λάβαρα της οργάνωσης έχουν αναρτηθεί. Το πυροβολούν στο κεφάλι. Πιθανότατα πρόκειται για χριστιανόπουλο για να γίνεται η δημοσιοποίηση του πρωτίστως από αρμενικό χριστιανικό πρακτορείο. Τέλος το (syriantruth) 29 05 14 δημοσιεύει την φωτογραφία ενός αιχμάλωτου νεαρού στρατιώτη λίγο πριν από τον σφαγιασμό του.

 Πηγή:www.defencenet.gr

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ενημέρωση για την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων

30-5-2014
 ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων.


Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων βρίσκεται στη διεύθυνση Κύπρου 3 (ανατολική είσοδος παραπλεύρως δημαρχείου) και έκλεισε τον 1ο χρόνο λειτουργίας του στις 13/05/2014.

Το Kέντρο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο : “Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης” του ΕΠ “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013”.
Το Kέντρο στελεχώνεται από νομικό, κοινωνιολόγο και ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής, συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των θυμάτων σε φορείς (αστυνομία, εισαγγελία κλπ), ενώ στο πλαίσιο λειτουργίας του είναι και οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα σχετικά με την έμφυλη βία, έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασίας με φορείς όπως τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Πρόνοια, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.), την Αστυνομική Διεύθυνση, το Γενικό Νοσοκομείο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τους τοπικούς Συλλόγους Γυναικών καθώς επίσης και με τις υπόλοιπες δομές της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ (ξενώνες, Συμβουλευτικά).

Το Κέντρο δέχθηκε 40 περιπτώσεις γυναικών που αντιμετώπισαν τη βία σε διάφορες μορφές της και πιο συγκεκριμένα:

• 32 γυναίκες επισκέφτηκαν τα γραφεία του Κέντρου για να επωφεληθούν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του

• 5 γυναίκες που επικοινώνησαν τηλεφωνικά, δεν επικοινώνησαν ξανά ή ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση με το κέντρο για προσωπικούς ή άλλους λόγους

• 3 άτομα επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να πληροφορηθούν σχετικά με τις υπηρεσίες του Κέντρου προκειμένου να συμβουλευτούν τα στελέχη σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ή άλλων ζητημάτων

Από τις γυναίκες που επισκέφτηκαν το Κέντρο, δέχτηκαν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• 2 παραπέμφθηκαν σε ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας μετά από αίτημα των ιδίων,
• 7 γυναίκες, παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ή συνεργαζόμενους φορείς όπως ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, νοσοκομεία, ψυχιατρικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες υγείας
• 10 γυναίκες δέχτηκαν παραπομπές για κοινωνικές παροχές, όπως ένταξη σε Κοινωνικό Παντοπωλείο, έκδοση βιβλιαρίων πρόνοιας, έκδοση κάρτας ανασφαλίστου, ενημέρωση για θέματα εργασιακά κ.λ.π.
• 12 γυναίκες συνεχίζουν τις συνεδρίες με την ψυχολόγο του Κέντρου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων έχει δημιουργηθεί το blog με διεύθυνση : www.sumvouleutikothivas.blogspot.gr
Συνεχίζεται, λοιπόν η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων με βασικό σύνθημα:

Δεν είσαι η μόνη,
Δεν είσαι μόνη

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Γιατρός «μαϊμού» επί 13 χρόνια στη Σκύρο

30-5-2014
Με πλαστό πτυχίο ασκούσε επί 13 χρόνια το επάγγελμα του γιατρού ο διευθυντής του περιφερειακού ιατρείου Σκύρου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από δύο χρόνια έπειτα από καταγγελία πολίτη και πρόσφατα (15 Μαΐου), με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ανακλήθηκε ο διορισμός του. Ο «μαϊμού» γιατρός αναζητείται.

Με αφορμή την υπόθεση, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σήμερα ότι έγιναν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και πριν ένα μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του. «Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που ελέγχεται με ποιο τρόπο συνέβη», απάντησε, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον γιατρό να διαθέτει Ferrari και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι από τα τέλη του 2013 οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων, ο οποίος έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου και ενδέχεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ

30-5-2014
 Θήβα 28 Μαϊου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε την υπ ΄αριθ. 221/28-5-2014 πράξη, τα μέλη του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών, αποφασίζουν:


1. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Γενικών Ιατρών του Νοσοκομείου Θηβών, καλώντας παράλληλα την Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας σε αποκατάσταση της νομιμότητας.

2. Ο Ι.Σ.Θηβών θα προασπίσει με κάθε έννομο μέσο τα επιστημομικά και εργασιακά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ειδικευμένους Γενικούς Ιατρούς που υπηρετούν στις δημόσιες δομές της 5ης Υγεονομικής Περιφέρειας στους οποίους απαιτεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβούν σε αντιποίηση της Ιατρικής ειδικότητάς τους.

3. Για τα ανωτέρω θα ζητήσουμε την συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΟΕΝΓΕ.

4.Ζητάμε άμεσα λήψη μέτρων από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο θα κοινοποιήσουμε τα ανωτέρω.

Η Πρόεδρος
Φιλιώ Πρωτόπαπα

Ο Γεν.Γραμματέας
Λουκάς Ανανίκας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Κίνα: Νηπιαγωγοί – βασανιστές κακοποιούσαν τα παιδιά

30-5-2014

 Εφτά νηπιαγωγοί συνελήφθησαν και το σχολείο έκλεισε με απόφαση των αρχών στην Κίνα όταν δημοσιοποιήθηκε το αποτρόπαιο αυτό βίντεο που καταγράφει πολλαπλά κρούσματα κακοποίησης των νηπίων.

Το σχολείο δεν είχε πάρει ποτέ έγκριση από τις αρχές της επαρχίας Σαντσί και μόνο τρεις από τους δασκάλους είχαν άδεια εξασκήσεων επαγγέλματος.

Πηγή:www.tribune.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Υπογραφή σύμβασης κατασκευής έργου για τη βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Κορώνειας.

30-5-2014

 Λιβαδειά, 30-05-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ


Υπογράφηκε την Τετάρτη 28/5/2014 η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της τοπικής κοινότητας Κορώνειας συνολικού ποσού 453.759,84 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της αναδόχου εταιρείας LM Construction AKTE.

Η ανάδοχος εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του έργου με μέση τεκμαρτή έκπτωση 51,00% και υποχρεούται να παραδώσει το έργο σε διάστημα δώδεκα μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην τοπική κοινότητα Κορώνειας και περιλαμβάνει διαμορφώσεις υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις οδών, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού καθώς και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης. Η συνολική επιφάνεια των επεμβάσεων είναι περίπου 4.100 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:

 Στον οικισμό Κορώνειας – Διαμόρφωση χώρου αναψυχής στη θέση «Πλάτανος» ή «Δεξαμενή», ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου εκκλησίας Αγίων Ταξιαρχών, ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου Λαογραφικού Μουσείου, επίστρωση της οδού κάτω από την εκκλησία με πλάκες πέτρας.

 Στον οικισμό Αγίας Παρασκευής – Ανάπλαση του κεντρικού δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι τον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

30-5-2014

Την 31η Μαΐου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που έχει καθιερώσει η... Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία από το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον έλεγχο και τον περιορισμό του.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας επικεντρώνεται στην αύξησης της φορολογίας καπνού ως ενός αποτελεσματικού μέσου περιορισμού του καπνίσματος.


ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η χρήση καπνού συνδέεται με μια ποικιλία ασθενειών και αναπηρίας με αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας ζωής και το υψηλό κοινωνικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ιατρικής περίθαλψης και τη μείωση της οικονομικής παραγωγικότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., το 10% περίπου των θανάτων ενηλίκων παγκοσμίως οφείλεται στο κάπνισμα, παρά το ότι είναι η μοναδική αιτία θανάτου που μπορεί να προλαμβάνεται.

Η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) αλλά και πολλές Επιστημονικές / Ιατρικές Εταιρίες, το κάπνισμα είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια και ο καπνιστής είναι ασθενής που χρειάζεται συχνή ιατρική παρέμβαση. Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα στην εργασία ή στο σπίτι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας κατά 25-30% σε σχέση με τους μη εκτιθέμενους.

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Η Σύμβαση – Πλαίσιο του Π.Ο.Υ για τον έλεγχο του καπνού (W.H. O – F.C.T.C/2003) η οποία τέθηκε σε ισχύ από το 2006 και στη χώρα μας με τη νομοθετική της κύρωση (Ν 3420/2005 ΦΕΚ 298/τ.Α/ 06/12/2005), περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ρυθμίσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση του καπνίσματος παγκοσμίως.

Στο άρθρο 6 της Σύμβασης προβλέπεται η δυνατότητα των συμβαλλόμενων κρατών – μελών να εφαρμόζουν μέτρα φορολογικής και τιμολογιακής πολιτικής για τα προϊόντα καπνού τέτοια ώστε να επιφέρουν περιορισμό της κατανάλωσης.

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι υψηλότεροι φόροι καπνού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στον περιορισμό του καπνίσματος μεταξύ των εφήβων, των νέων και των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού.

Μια αύξησης του φόρου κατά 10% με συνακόλουθη αύξηση των τιμών των προϊόντων καπνού, μειώνει την κατανάλωση κατά περίπου 4% στις αναπτυγμένες χώρες και 8% στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο Π.Ο.Υ. συστήνει κάθε αύξηση του φόρου κατανάλωσης να επιβάλλεται σε όλα τα είδη και τις μορφές καπνικών προϊόντων και όχι μόνο στα τσιγάρα.

Η Έκθεση του Π.Ο.Υ για την Παγκόσμια Υγεία έτους 2010, έδειξε ότι μια αύξηση του φόρου καπνού κατά 50% θα μπορούσε να αποφέρει κάτι περισσότερο από 1,4 δις δολάρια ΗΠΑ, σε πρόσθετα κεφάλαια για 22 χώρες χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Αν αυτά τα ποσά κατευθύνονταν στην υγεία του πληθυσμού, τα κονδύλια για το σύστημα υγείας των χωρών αυτών, θα μπορούσαν να αυξηθούν μέχρι και 50%. Στο άρθρο 15 της Σύμβασης προβλέπεται η υποχρέωση των συμβαλλομένων κρατών – μελών να λαμβάνουν μέτρα παρακολούθησης της διακίνησης προϊόντων καπνού και αντιμετώπισης της παράνομης εμπορίας τους, συμπεριλαμβανομένων του λαθρεμπορίου, της παράνομης παρασκευής και της κατασκευής πλαστών προϊόντων καπνού (Ν. 3420/2005).

Τα ανωτέρω μέτρα συγκεκριμενοποιούνται στο Πρωτόκολλο για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού που υιοθετήθηκε από όλα τα συμβαλλόμενα κράτη – μέλη το 2012 και υπογράφηκε από τη χώρα μας το 2013.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Το Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα πλαίσια εναρμόνισης της Ελληνικής νομοθεσίας με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα και ειδικότερα σε συμμόρφωση με τα άρθρα 8 & 16 της Σύμβασης Πλαισίου του Π.Ο.Υ. για τον έλεγχο του καπνού εξέδωσε τον Νόμο υπ’ αριθμ. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 τΑ/23-12-2008) περί προστασίας των ανηλίκων από τον καπνό, τα αλκοολούχα ποτά κ.α διατάξεις και τον Νόμο 3868/2010/ (ΦΕΚ 129/τ.Α/ 03-08-2010) περί αναβάθμισης του Ε.Σ.Υ και άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του θεσπίζοντας μέτρα ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εστίασης.

α) κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 3868/2010 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 104720/25-08-2010 Κ.Υ.Α περί καθορισμού των οργάνων της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπομένων κυρώσεων καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του νόμου αυτού. Στην εν λόγω Κ.Υ.Α προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις τόσο στους παραβάτες καπνιστές όσο και στους υπεύθυνους διαχείρισης των χώρων εστίασης.

β) Με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας εγκύκλιος η οποία παρέχει διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος (120995/30-09-2010). Παράλληλα στις πρόσφατες εγκυκλίους που εκδόθηκαν, επισημαίνεται η αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων ελέγχου για την υλοποίηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας (Εγκύκλιοι 3399/14-01-2014 και ΔΥΓ6/ΓΠ 13111/10-02-2014).


ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Παράλληλα προς ενημέρωση του ευρέος κοινού δημιουργήθηκε ενότητα στον Ιστοχώρο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Όχι στο κάπνισμα». Στην εν λόγω ενότητα κατά του καπνίσματος, η οποία ανανεώνεται με τα τρέχοντα δεδομένα, δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης σχολίων και απόψεων των πολιτών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Επιπλέον, περιλαμβάνονται ειδικές υπο-ενότητες για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα ακόλουθα ζητήματα:

Το νομοθετικό πλαίσιο (Προεδρικά Διατάγματα, Νόμοι, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Υπουργικές Αποφάσεις, Εγκύκλιοι)

Τις αντικαπνιστικές δράσεις

Τα δελτία τύπου του Υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα

Τα προγράμματα αγωγής υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος
Τα δεδομένα των επιδημιολογικών μελετών και την έρευνα
Υλικό Αγωγής Υγείας σχετικό με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία
Στην συγκεκριμένη ενότητα του Ιστοχώρου του Υπουργείου Υγείας σύντομα θα υπάρχει προβολή αντικαπνιστικών μηνυμάτων σε μορφή video με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Επίσης στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικού Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ.) λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή (1142) επικοινωνίας και αναφοράς των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με τη δυνατότητα διαβίβασης των αναφορών προς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για κάθε περαιτέρω διερεύνηση.

Επιπρόσθετα για την πολύπλευρη αντιμετώπιση του θέματος του καπνίσματος, το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί προληπτικές δράσεις κατά του καπνίσματος και προγράμματα αγωγής υγείας στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που στοχεύουν στην προστασία της υγείας των νέων και την προστασία της δημόσιας υγείας εν γένει.
Αναρτήθηκε στις 3:07:00 μ.μ.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Πως βρήκε τα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς ο Άδωνις;

30-5-2014

 Βήμα προς βήμα καταγράφονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένοι στα …κουρεμένα δεδομένα που έχει θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και η τρόικα.

Άλλα καλύτερη και άλλα χειρότερη απόδοση έχουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με βάση τις καταγραφές που γίνονται στο σύστημα ESY-NET που καταγράφει λεπτομερώς της κάθε κίνηση που σχετίζεται με εισαγωγές, αγορές αλλά και προϋπολογισμούς.

Tα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς είναι στην λίστα με την χειρότερη βαθμολογία και αυτό γιατί σύμφωνα με τον υπουργό δεν έχουν αποδώσει τα μέγιστα σύμφωνα με τις κλίνες που διαθέτει αλλά και τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί.

Πηγή:viotianews.gr

Ο γαμπρός 113 ετών, η νύφη μόλις… 70!

30-5-2014


Η νύφη αρχικά έκανε τη δύσκολη. «Είμαστε και οι δύο πολύ μεγάλοι για γάμο», του έλεγε. «Άσε που με περνάς και 43 ολόκληρα χρόνια». Εκείνος όμως απτόητος. Το ήθελε το κορίτσι και τελικά την έκανε γυναίκα του.

Η απίστευτη ιστορία μας έρχεται από την Κίνα με τον Azatihan ηλικίας 113 ετών και την Aimti η οποία είναι νεότατη μπροστά του αφού είναι μόλις 70! Όταν τη ρώτησαν τι του βρήκε κι αν τον αγαπάει εκείνη απάντησε ότι είναι πολύ τρυφερός και την αφήνει να τρώει το κρέας από τη μερίδα του!
Πώς το λένε; Ο έρωτας περνά από το στομάχι; Κάπως έτσι… Ποιος θα το πίστευε…

Πηγή:www.tribune.gr

ΒΟΙΩΤΙΑ:Σε απόγνωση για το νερό οι αγρότες της Κωπαϊδας

30-5-2014
 Καμία θετική εξέλιξη στο θέμα των διαπραγματεύσεων του οργανισμού κωπαίδας με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των αντιλιοστασίων της Υλίκης και του Μόρνου προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα η άρδευση στο Κωπαιδικό πεδίο. Οι απαιτήσεις για νερό από τους αγρότες της Βοιωτίας αυξάνονται σταδιακά ωστόσο η άρδευση θα συνεχίσει να παρουσιάζει σοβαρές εμπλοκές αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και της ΔΕΗ.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Οι επόμενες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν online: Το 63% των Ελλήνων λένε «ναι» στην ψήφο μέσω Διαδικτύου

30-5-2014


 Με διαφορετικό τρόπο ίσως διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα, καθώς, το πείραμα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ και οι πολίτες δείχνουν ιδιαίτερα θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, μέσω του δικτύου της Wind, οι πολίτες σε ένα ποσοστό 63% εμφανίζονται θετική στο να καθιερωθεί η ψήφος μέσω Διαδικτύου δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον… δρόμο για την επόμενη αναμέτρηση. Ειδικότερα περισσότεο θετικοί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πιο αρνητικοί δείχνουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η μετάδοση του 100% των αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει με διαδικασίες εξπρές, ενώ, ταυτόχρονα, μειώνεται η πιθανότητα σφάλματος στην επεξεργασία και κωδικοποίηση των δεδομένων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχηματάρι:Έκρυβε στο πατάρι του μεγάλες ποσότετες καπνού και τσιγάρου

30-5-2014Μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και αδασμολόγητου καπνού, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, σε οικία στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (28-05-2014) το μεσημέρι, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ø Σε ειδική κρύπτη αυτής (πατάρι), η οποία ήταν επιμελώς καμουφλαρισμένη με πίνακα ζωγραφικής:
· δεκαοκτώ χιλιάδες επτακόσια είκοσι (18.720) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και

· πεντακόσιες εξήντα εννέα (569) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (28.450) γραμμαρίων.

Ø Εντός της οικίας:

· ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, με την γεμιστήρα του και τρία (3) φυσίγγια, καθώς και
· τρία (3) ξίφη τύπου «κατάνα», με μήκος λάμας (54), (34) και (24) εκατοστών αντίστοιχα,

Ø Στην κατοχή του 56χρονου:

· ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (126) ευρώ, προερχόμενο από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και του καπνού, καθώς και

· δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα διευκόλυνσης του λαθρεμπορίου.
Οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Πηγή:www.viotiashop.gr

Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

30-5-2014

 Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, δείτε μαζί με την κοιλιά σας να αυξάνεται και η τριχοφυΐα σας, μην ανησυχήσετε! Είναι «προίκα» για τους μήνες αυτούς μαζί με το μωρό που θα... έρθει. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν απαγορεύεται η αποτρίχωση, άρα συνεχίζετε με ότι κάνατε και πριν από αυτή. Όμως, επειδή όσο η κοιλιά θα φουσκώνει εσείς δεν θα έχετε καλή οπτική στα σημεία που είχατε πριν, κάντε μια επίσκεψη στα ινστιτούτα ομορφιάς και αφεθείτε στη φροντίδα που θα σας παρέχουν!


Κρέμες αποτρίχωσης!

Δεν έχετε κάτι να φοβηθείτε από τις κρέμες αποτρίχωσης, παρολ’ αυτά, αν αυτή τη δεδομένη στιγμή είστε ευαίσθητη στις έντονες μυρωδιές που σας προκαλούν ζαλάδες ακόμα και ναυτίες, τότε καλό θα ήταν να βρείτε έναν άλλο τρόπο αποτρίχωσης.


Με το κλασσικό... ξυραφάκι!

Η πιο απλή και ίσως η πιο κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης αν εξαιρέσεις τα... κοψίματα! Δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι, απλά όσο θα μεγαλώνει η κοιλιά σας και δεν θα βλέπετε κάποια σημεία των ποδιών σας ή δεν θα μπορείτε να τα φτάσετε, να είστε πιο προσεκτικές για τυχόν κοψίματα!


Laser

Για τη μέθοδο αυτή οι απόψεις διίστανται! Αν πάντα κάνατε laser πριν την εγκυμοσύνη, τώρα καλό θα ήταν να πάρετε τη γνώμη του γιατρού σας. Μπορεί να σας το επιτρέψει μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πως θα κάνετε ότι σας πει εκείνος από τη στιγμή που του έχετε εμπιστοσύνη.


Αποτρίχωση με Κερί

Αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο για την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρολ’ αυτά, αποφύγετε την αποτρίχωση στη κοιλιά τους μήνες αυτούς.


Τips και... άλλα

Πριν την επιλογή αποτριχωτικού προϊόντος, ελέγξτε το σε μια επιφάνεια του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο.

Αν ποτέ μέχρι τώρα δεν διαβάζατε τις οδηγίες στα προϊόντα που παίρνατε, τώρα θα πρέπει να το κάνετε! Αν πάλι πάτε σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους αισθητικούς για την κατάστασή σας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της αποτρίχωσης έρχεται τις εβδομάδες λίγο πριν τη γέννα. Τότε πολύ πιο δύσκολα θα βλέπετε κάποια σημεία του σώματός σας για να τα περιποιηθείτε. Σε αυτή την περίπτωση επισκεφτείτε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς για πλήρη περιποίηση.

Πηγή:flowmagazine.gr

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

K. Σπυροπούλου: Προκαλεί.... εμφράγματα με μαγιό! (Φωτογραφίες)

29-5-2014 Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και φορώντας τα αγαπημένα της γυαλιά ηλίου και γαλάζιο μπικίνι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα παρέα με τις φίλες της. Αν και ακόμη δεν έχουμε υποδεχτεί τον Ιούνιο, η παρουσιάστρια έκανε το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα.Άλλωστε, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ήταν ιδανικές για μπάνια και ηλιοθεραπεία καθ' όλη την προηγουμένη βδομάδα. Η παρουσιάστρια επισκέφτηκε μαζί με φίλες της την παραλία του "Αστέρα Βουλιαγμένης".

Εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει ηλιοθεραπεία αλλά και αρκετές βουτιές στη θάλασσα. Φορώντας ένα γαλάζιο μπικίνι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου απαθανατίστηκε από το φακό του "ΗELLO" να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Φυσικά, η ίδια τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της, η οποία είναι αποτέλεσμα σωστής διατροφής αλλά και σκληρής άσκησης.

Πηγή:www.markos.tv

Ποσειδώνας και μάλιστα Βοιωτός είναι ο γυμνός χάλκινος θεός

29-5-2014

Τελικά είναι Ποσειδώνας και όχι Δίας
Ποσειδώνας και μάλιστα Βοιωτός είναι ο γυμνός χάλκινος θεός με το προτεταμένο χέρι που κρατούσε τρίαινα (αν είναι Ποσειδώνας) ή κεραυνούς (αν είναι Δίας).

 Τη βεβαιότητά του ότι το εμβληματικό αυτό άγαλμα, που δεσπόζει στις πρώτες αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αναπαριστά τον Ποσειδώνα και όχι τον Δία, όπως πολλοί εικάζουν, εκφράζει ο Πάρις Βαρβαρούσης που έχει ασχοληθεί ερευνητικά με παλαιολιθικά ευρήματα της Αλιάρτου, όπως και άλλες αρχαιολογικές θέσεις της ίδιας περιοχής. Αυτή τη φορά με άρθρο του στο περιοδικό «Αρχαιολογία» αναφέρει ότι το γλυπτό αυτό, που ανασύρθηκε το 1926 από ναυάγιο στην Εύβοια, βρισκόταν στο ναό του Ποσειδώνα Ογχηστίου, στη Βοιωτία.


Και πώς αυτό τεκμηριώνεται; Σύμφωνα με τον ερευνητή, η Ογχηστός, έδρα της ομώνυμης Αμφικτιονίας και πολιτικοθρησκευτικό κέντρο της Βοιωτικής Ομοσπονδίας, είχε κατοικηθεί διαχρονικά από τους προϊστορικούς χρόνους. Στα μυκηναϊκά χρόνια ήταν μια μικρή πόλη που οι κάτοικοί της αυτοαποκαλούνταν «Ογχήστιοι». «Βρίσκεται στο στενό πέρασμα ενός λοφίσκου που χωρίζει την Κωπαΐδα από την πεδιάδα της Θήβας, στο δρόμο των θεοπρόπων, απ' όπου περνούσαν οι θρησκευτικές πομπές προς τους Δελφούς». Εκεί έζησε ο γιος του Ποσειδώνα, ο Ογχηστός, από τον οποίο πήρε το όνομά της η πόλη η οποία αποτέλεσε κέντρο λατρείας για τις βοιωτικές κοινότητες, με εορταστικές εκδηλώσεις, τα «Ογχήστια», που συνοδεύονταν από γιορτές και ιππικούς αγώνες.
Η Ογχηστός αναφέρεται από τον Ομηρο (Ιλιάδα, ραψωδία Β', στ. 506) ως μία από τις βοιωτικές πόλεις που συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο.

Η πόλη είχε μεγάλο ναό αφιερωμένο στον Ποσειδώνα. Το ιερό του Ογχηστίου Ποσειδώνα λειτούργησε και ως μαντείο πριν κτιστεί η Θήβα και πριν ιδρυθεί το Μαντείο των Δελφών. Την Ογχηστό πρέπει να τη φανταστούμε να περιβάλλεται από ένα ωραίο δάσος. Βρίσκεται 2,5-3 χλμ. (ή 15 στάδια, σύφωνα με τον Παυσανία) από το Σφίγγιο (ή Φίκιο) όρος, στο σημείο που τελειώνει το Τηνέριο πεδίο και αρχίζει η Αλιαρτία. Δηλαδή η μικρή αυτή πόλη ήταν μεταξύ του Σφιγγίου όρους και του σημερινού χωριού Μαυρομμάτι.

Ο Πίνδαρος την αναφέρει ως δοξασμένη («στην ακρολιμνιά της δοξασμένης Ογχηστού») και σε έναν ομηρικό ύμνο στον Απόλλωνα αναφέρεται ότι ο θεός πηγαίνοντας προς τους Δελφούς πέρασε από την ακατοίκητη ακόμη Θήβα και το λαμπρό άλσος της Ογχηστού όπου λατρευόταν ο Ποσειδώνας:
«Κι ήρθες (Απόλλωνα) στης Θήβας τον ολόσκεπο απ' το δάσος τόπο/ γιατί κανείς απ' τους θνητούς δεν κατοικούσε στην πανίερη Θήβα/ και δεν υπήρχαν τότε ακόμη ατραποί, ούτε και δρόμοι/ στην σιτοφόρα πεδιάδα της Θήβας αλλ' ήταν δάσος./ Κι έφυγες από 'κεί κατόπι, ω μακροβόλε Απόλλων/ κι ήρθες στην Ογχηστό στο Ποσειδώνιο άλσος το λαμπρό».

Η θέση της αρχαίας αυτής πόλης έχει βρεθεί από ανασκαφές της Θ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θηβών, το 1964 και το 1967. Αργότερα, με αφορμή διάφορες σωστικές ανασκαφές (1971, 1973, 1991), ήρθαν στο φως και αρχιτεκτονικά κατάλοιπα όπως και κινητά ευρήματα. Και συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκαν ερείπια οικοδομήματος από πωρόλιθο, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο ναός του Ποσειδώνα. «Εκεί θα πρέπει να ήταν και το άγαλμα», σύμφωνα με τον κ. Βαρβαρούση, ο οποίος αναφέρει ότι πρόκειται για έργο του Κάλαμι (περ. 470- 440 π.Χ.). Διαπίστωσε δε ότι αναπαράσταση του αγάλματος αυτού έχει αποτυπωθεί σε αρχαίο νόμισμα. Συνεπώς, οφείλουν οι αρχαιολόγοι, που μέχρι τώρα εξέταζαν την κοιλότητα του δεξιού χεριού του αγάλματος για να τεκμηριώσουν την ταυτότητά του (αν κρατάει τρίαινα ή κεραυνούς), να εξετάσουν με τη δέουσα προσοχή την άποψη του κ. Βαρβαρούση.


Πηγή:www.viotiashop.gr

Θεοχάρης: Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή του Ε9

29-5-2014

 Δεν θα δοθεί καμία παράταση, πέραν της 31ης Μαϊου, για την υποβολή των δηλώσεων Ε9, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
«Δεν θα δώσουμε παράταση για το Ε9.

Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν από το Σάββατο με τις δηλώσεις Ε1», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, που απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την καταπολέμηση της διαφοράς.Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΘΗΒΑ:2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών σχολείων Θήβας

29-5-2014
 Πρόσκληση

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας σας προσκαλεί στην 2η Χορευτική Συνάντηση των Δημοτικών σχολείων της Θήβας στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 6:30μ.μ.Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Δημοσιεύματα από τη Γαλλία μιλούν για επαφές του Ολυμπιακού με τον Εσιέν

29-5-2014 Νέα δημοσιεύματα από τη Γαλλία κάνουν λόγο για επαφές του Ολυμπιακού με την πλευρά του Μίκαελ Εσιέν, προκειμένου ο... έμπειρος αμυντικός μέσος να πιάσει λιμάνι, όπως γράφει το RedGoal.gr. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «Mercato365», επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, οι πρωταθλητές Ελλάδος προσπαθούν μέσω των Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά να πείσουν τον 31χρονο Γκανέζο άσο, να συνεχίσει την καριέρα του στο Θρύλο, με τους Γάλλους να βάζουν πάντως στο κόλπο και την Μπεσίκτας.

 Στο κείμενο, μάλιστα, γίνεται λόγος και για το οικονομικό, τονίζοντας πως η περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν είναι ακριβή, όμως η πόρτα είναι ανοιχτή για την μεταγραφή του Αφρικανού σούπερ σταρ της Μίλαν...


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΙΣΤΟΜΟ:Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου

29-5-2014
 Πηγή:distomo.blogspot.gr

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα

29-5-2014

Eξαιτίας ένδειξης στα όργανα του σκάφους για την εκδήλωση πυρκαγιάς

Αεροπλάνο της Ryanair με 148 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, εξαιτίας ένδειξης στα όργανα του σκάφους για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Σήμανε συναγερμός, αλλά δεν υπήρχε φωτιά», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών του αεροδρομίου. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί με προορισμό το Μέμινγκεν της Γερμανίας και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Πάλμα, όπου και παρέμεινε καθηλωμένο για την εξακρίβωση των αιτίων του περιστατικού.

Πηγή: protothema.gr

Βοιωτία: Τι λέει η Ζαρίφη για τον πρώτο της έρωτα;

29-5-2014

Για τον πρώτο της έρωτα μίλησε, με το γνώριμο χιουμοριστικό της ύφος, η Κατερίνα Ζαρίφη στον αέρα της μεσημεριανής εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha.


Δείτε το απόσπασμα!Πηγή:viotianews.gr

Αποχωρεί ο Γιάννης Κωστόπουλος από την προεδρία της Alpha Bank

29-5-2014


Ο Βασίλης Ράπανος πιθανότερος αντικαταστάτης του

Την αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου από την προεδρία της Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Διοίκηση της τράπεζας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αντικαταστατής του κ. Κωστόπουλου και μη εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank αναλαμβάνει ο καθηγητής κ. Βασίλης Ράπανος. Η εκτελεστική διοίκηση της Alpha θα εξακολουθήσει να αποτελείται από τους κ.κ. Δ. Μαντζούνη, ο Σπ. Φιλάρετο, Αρ. Θεοδωρίδη και Γ. Αρώνη.

Σημειώνεται πως η τοποθέτηση του κ. Ράπανου φέρει την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει το 69,90% επί του συνόλου κοινών μετοχών εκδόσεως της τράπεζας.
Ο κ. Κωστόπουλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 ήταν Εκτελεστικός Πρόεδρο της Alpha Bank.


Πηγή:www.newsbeast.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη στο ίδιο μέρος όπου έψαχναν και τον Ξηρό;

29-5-2014


Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό μετά από καταγγελία ότι έγινε έφοδος σε σπίτι στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς παρουσία μάλιστα δικαστικού αντιπροσώπου... Σύμφωνα όμως με τα όσα διαβάζουμε σε γνωστή αντιφασιστική ιστοσελίδα ο ξυλοδαρμός χρυσαυγίτη καθώς όμως και η «επανεμφάνιση Ξηρού» στο παρελθόν, ήταν απλά μια πρόφαση.

Εάν ισχύει το θέμα, αναμένετε επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία. Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι αναρχικοί στην ιστοσελίδα τους.

Σήμερα 29 Μαΐου και ώρα 11.12 π.μ

«Πραγματοποιήθηκε εισβολή σε σπίτι στην άνω πόλη στη Θεσσαλονίκη από ασφαλίτες με παρουσία δικαστικού, με αφορμή "ξυλοδαρμό χρυσαυγίτη" πριν κάποιο καιρό και στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης όπως δήλωσαν οι μπάτσοι...

Συνυπολογίζοντας ότι στο σπίτι είναι η δεύτερη φορά που εισβάλει η ασφάλεια με πρώτη πριν κάποιους μήνες και με την τότε αφορμή να είναι "ότι έψαχναν τον Ξηρό (;;;;),, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως η ασφάλεια ψάχνει απλώς γελοίες αφορμές, μιας και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν κατηγορίες, στοιχεία ή έστω ενδείξεις, για να εισβάλει με τσαμπουκά στα σπίτια αναρχικών φεύγοντας άπραγη.

Και σήμερα η γειτονιά στάθηκε στο ύψος της και δε μάσησε από την καταστολή, δείχνοντας άμεσο ενδιαφέρον. Οι μπάτσοι, δουλικοί υπηρέτες ενός συστήματος που καταρρέει και σε συνεργασία με τους φασίστες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προσπαθώντας να επιβραδύνουν το αναπόφευκτο της κοινωνικής επανάστασης.

Η μέρα μας όμως, η μέρα των κολασμένων αυτού του κόσμου, δε θα αργήσει.
ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ»...

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

29-5-2014


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα γίνει ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας
Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.

Για τον ΔΟΘ
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

09:00 Εκκίνηση τρόπαιο μάχης των Λεύκτρων

10:30 Τερματισμός πρώτων αθλητών

11:30 Απονομή επάθλων ( Κεντρική Πλατεία Θήβας)


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

28 Μαΐου 1453: O αυτοκράτορας Kωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' μιλάει για τελευταία φορά στους πολεμιστές του

29-5-2014 Αύριο ξημερώνει η αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού. Η 29η Μαΐου. Σαν αύριο πριν από 561 χρόνια έπεσε η πρωτεύουσα του Εθνους, η Πόλη των πόλεων η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας που ξεκίνησε ως "ρωμαϊκή" και εξελίχθηκε σε "ελληνική". Λίγες ώρες πριν την τελική μάχη, λίγες ώρες πριν ανοιξει η Κερκόπορτα και μπούν τα τουρκικά στίφη στην Πόλη μας, ο τελευταίος Ελληνας αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο άρχοντας του Μυστρά, το βράδυ της 28ης Μαΐου, μιλάει μέσα από την ελληνική ψυχή του και ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Λεωνίδα στην Αθανασία.

 Προσέξτε την φράση του: "Είμαστε απόγονοι Ρωμαίων και Ελλήνων"! Κλείστε τις τηλεοράσεις, σκοτώστε την μιζέρια, μεταφερθείτε νοερά στα πληγωμένα τείχη της Βασιλεύουσας, ενωθείτε με τους λιγοστούς υπερασπιστές και διαβάστε τα λόγια του, όπως τα μετέφερε στην αιωνιότητα ο ιστορικός και χρονογράφος Γεώργιος Φρατζής: «Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης.

 Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων. Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους. Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του. Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα.

 Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Δεύτερον, χάνουμε έτσι μια περίφημη πατρίδα και, ακόμη, την ελευθερία μας. Τρίτον, χάνουμε την άλλοτε περιφανή και σήμερα ντροπιασμένη, ταπεινωμένη και εξουθενωμένη βασιλεία, η οποία γίνεται έρμαιο του ασεβούς τυράννου. Τέταρτον, στερούμεθα τις προσφιλείς γυναίκες και τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας. Ο αλιτήριος αυτός αμιράς έχει πενήντα εφτά ημέρες αφότου ήρθε, και μας πολιορκεί και μας πολεμάει νυχθημερόν, με κάθε τέχνασμα και με όλη του την ισχύ. Χάρη στον παντεπόπτη Χριστό και Κύριό μας, διώχτηκε ντροπιασμένος κακήν κακώς πολλές φορές ως τώρα από τα τείχη.


Μη δειλιάσετε και τώρα, αδερφοί, επειδή το τείχος έπεσε σε μερικά μέρη από τα βλήματα και τις εκπυρσοκροτήσεις των τηλεβόλων, γιατί, όπως και εσείς βλέπετε, όπως μπορούσαμε το διορθώσαμε. Εμείς κάθε ελπίδα μας τη στηρίζουμε στην ακαταμάχητη δύναμη του Θεού.

Αυτοί έχουν πλήθος όπλα και στρατό και ιππικό, αλλά εμείς έχουμε πίστη στο όνομα του Κυρίου και σωτήρα και, δεύτερον, στα χέρια μας και τη δύναμή μας, που μας χάρισε η θεία πρόνοια. Ξέρω ότι αυτό το αναρίθμητο μπουλούκι των εχθρών, καθώς είναι η συνήθειά τους, θα βαδίσει εναντίον μας με βαναυσότητα και με έπαρση, με πολύ θράσος και βία, για να μας συνθλίψουν, λόγω του ολιγάριθμου της παράταξής μας, και να μας καταπονήσουν με την κούραση, και με φωνές πολλές και ισχυρές να μας φοβίσουν. Τις φλυαρίες τους αυτές τις ξέρετε καλά και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε γι’ αυτές.
Και σε λίγη ώρα θα τα κάνουν όλα αυτά, και θα πετάξουν πάνω μας σαν άμμο της θάλασσας αναρίθμητες πέτρες, βέλη και βλήματα.

Ελπίζω να μη μας βλάψουν με αυτά, γιατί βλέποντάς σας χαίρομαι πολύ και τρέφω τη σκέψη μου με ελπίδες σαν κι αυτή, δηλαδή πως, αν και είμαστε λίγοι, είμαστε ωστόσο πολύ επιδέξιοι, επιτήδειοι, ρωμαλέοι, δυνατοί, ικανοί για μεγάλα έργα, και καλά προπαρασκευασμένοι. Με τις ασπίδες σας καλύπτετε καλά τα κεφάλια σας στις συμπλοκές και τις συρράξεις.

Το δεξί σας χέρι, που κρατάει τη ρομφαία, να είναι πάντοτε μακρύ. Οι περικεφαλαίες σας, οι θώρακες και η σιδερέ νια πανοπλία σας είναι πολύ ικανά, όπως και τα άλλα σας όπλα, και στη συμπλοκή θα σας εξυπηρετήσουν πολύ. Οι αντίπαλοι ούτε έχουν τέτοια ούτε γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν.
Εσείς είσαστε, επίσης, προστατευμένοι πίσω από τα τείχη, και οι απροστάτευτοι δύσκολα προχωρούν. Γι’ αυτό γίνετε μαχητές έτοιμοι, ισχυροί και μεγαλόψυχοι, για όνομα του Θεού.

Μιμηθείτε τους λίγους ελέφαντες των αρχαίων Καρχηδονίων, που μόνο με τη φωνή και την όψη τους έτρεψαν σε φυγή μέγα πλήθος ρωμαϊκού ιππικού. Και αν είχαν τη δύναμη να τρέψουν σε φυγή ζώα χωρίς λογική, πόσο μάλλον εμείς που είμαστε κύριοι των ζώων· αυτοί που έρχονται να μας αντιπαραταχθούν σαν ζώα χωρίς λογική, είναι χειρότεροι απ’ αυτά. Τα δόρατά μας, οι ρομφαίες μας, τα τόξα μας και τα ακόντιά μας θα στραφούν εναντίον τους.

Και φανταστείτε πως παίρνετε μέρος σε κυνήγι αγριόχοιρων, για να καταλάβουν οι ασεβείς ότι δεν αντιμάχονται με ζώα χωρίς λογική, όπως είναι αυτοί, αλλά με άρχοντες, και αφέντες τους, και απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Ξέρετε καλά πως ο ασεβέστατος αυτός αμιράς και εχθρός της αγίας μας πίστης, χωρίς καμιά δικαιολογημένη αιτία, καταπάτησε την ειρήνη που είχαμε και αθέτησε τους πολλούς του όρκους χωρίς να λογαριάζει τίποτε· φτάνοντας ξαφνικά εδώ έστησε οχυρό στο στενό του Ασωμάτου, για να μπορεί να μας βλάπτει κάθε μέρα. Τα χωράφια μας, τους κήπους μας, τα οικογενειακά μας καταφύγια, τα σπίτια μας τα έχει κιόλας πυρπολήσει. Τους αδερφούς μας τους Χριστιανούς, όσους βρήκε, τους θανάτωσε και τους αιχμαλώτισε.

Διέλυσε τη φιλία μας και έπιασε φιλίες με τους κατοίκους του Γαλατά, και αυτοί χαίρονται, μη γνωρίζοντας και αυτοί οι ταλαίπωροι το μύθο του παιδιού του γεωργού, που έψηνε σαλιγκάρια και είπε “ω ανόητα ζώα” και τα λοιπά. Ήρθε λοιπόν, αδερφοί, και μας απέκλεισε, και κάθε μέρα έχει ανοιχτό το αχανές στόμα του για να βρει ευκαιρία να μας καταπιεί, εμάς και την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο.

Και αυτός ο ασεβέστατος την άλλοτε περιφανή και ζωηρή σαν ρόδο του αγρού Πόλη θέλει να την υπαγάγει υπό την εξουσία του.

Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε, μπορώ να πω, σχεδόν όλη την υφήλιο, και υπόταξε κάτω από τα πόδια της τον Πόντο, την Αρμενία, την Περσία, την Παφλαγονία, Αμαζόνες και Καππαδοκία, Γαλατία και Μηδία, Κολχούς και Ίβηρες, Βοσποριανούς και Αλβανούς, Συρία και Κιλικία και Μεσοποταμία, Φοινίκη και Παλαιστίνη, Αραβία και Ιουδαία, Βακτριανούς και ΣκύΘες, Μακεδονία και Θεσσαλία, Ελλάδα, Βοιωτία και Λοκρούς και Αιτωλούς, Ακαρνανία, Αχαΐα και Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιλλυρικό, τους Λυχνίτες κοντά στην Αδριατική, Ιταλία, Τοσκάνη, Κέλτες και Κελτογαλάτες, Ιβηρία ως τα Γάδειρα, Λιβύη και Μαυριτανία και Μαυρουσία, Αιθιοπία, Βελέδες Σκούδη, Νουμιδία και Αφρική και Αίγυπτο, Τώρα σκέφτεται αυτός να μας υποδουλώσει, και την Πόλη που κυριαρχεί στον κόσμο να την υποτάξει σε ζυγό και δουλεία, και τις άγιες εκκλησίες μας, όπου προσκυνούνταν η αγία Τριάδα και δοξολογούνταν ο Θεός, και όπου οι άγγελοι ακούγονταν να υμνούν τη Θεία και ένσαρκη πρόνοια του Λόγου του Θεού, Θέλει να τις κάνει προσκύνημα της δικής του βλασφημίας και του ανόητου ψευδοπροφήτη του Μωάμεθ, και στάβλο για άλογα και καμήλες. Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, θυμηθείτε όλα αυτά, για να μνημονεύουν τη δόξα σας και την ελευθεροφροσύνη σας αιώνια».

Στράφηκε τότε στους Ενετούς, που στέκονταν προς τα δεξιά και τους είπε: «Ευγενείς Ενετοί, αγαπημένοι αδερφοί μας εν Χριστώ τω Θεώ, άνδρες ισχυροί και δυνατοί στρατιώτες και δόκιμοι στους πολέμους, εσείς που με τις αστραφτερές σας ρομφαίες θανατώσατε πολλές φορές πλήθος Αγαρηνών, και το αίμα τους έτρεξε από τα χέρια σας σαν ποτάμι, σας παρακαλώ σήμερα την πόλη τούτη, που βρίσκεται σε τόση συμφορά πολέμου, να την υπερασπιστείτε ολόψυχα. Γνωρίζετε πως πάντα την είχατε δεύτερη πατρίδα σας και μητέρα σας.

Σας λέω λοιπόν άλλη μια φορά, και σας παρακαλώ, αυτή την ώρα να ενεργήσετε ως φίλοι της πίστης, ομόθρησκοι και αδερφοί».

Κατόπιν, γυρίζοντας προς τα αριστερά, λέει στους Γενουάτες: «Ω Γενουάτες, αδερφοί εντιμότατοι, άντρες πολεμιστές και μεγαλόκαρδοι και φημισμένοι, ξέρετε καλά και καταλαβαίνετε ότι η δυστυχισμένη αυτή πόλη δεν ήταν πάντοτε μόνο δική μου, αλλά και δική σας, για πολλές αιτίες. Εσείς μας βοηθήσατε πολλές φορές πρόθυμα, και με τη δική σας συνδρομή σώθηκε από τους Αγαρηνούς εχθρούς. Τώρα πάλι έφτασε ο καιρός να δείξετε, βοηθώντας την, την αγάπη σας εν Χριστώ, την ανδρεία σας και τη γενναιότητά σας».

Και γενικά, αφού στράφηκε προς όλους, είπε: «Δεν έχω καιρό να πω περισσότερα· μοναχά το ταπεινωμένο σκήπτρο μου το αναθέτω στα χέρια σας, για να το διαφυλάξετε με προθυμία. Σας παρακαλώ ακόμα, και ζητώ την αγάπη σας, να είστε πειθαρχικοί στους στρατηγούς σας, τους δημάρχους και τους εκατόνταρχους, ο καθένας κατά την τάξη του, τη θέση του και την υπηρεσία του. Να ξέρετε τούτο: αν από μέσα από την καρδιά σας φυλάξετε τις εντολές μου, ελπίζω στο Θεό ότι θα λυτρωθούμε από την παρούσα δίκαιη απειλή του. Δεύτερον, σας περιμένει στον ουρανό το αδαμάντινο στεφάνι, και η μνήμη σας θα είναι αιώνια και άξια στον κόσμο».

Με αυτά τελείωσε τη δημηγορία του, ευχαριστώντας με δάκρυα και στεναγμούς το Θεό, ενώ όλοι, με ένα στόμα, του αποκρίνονταν με δάκρυα λέγοντας: «Θα πεθάνουμε για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα μας». Τα άκουσε ο αυτοκράτωρ και, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, υποσχόμενος πολλές δωρεές, τους είπε τέλος: «Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, να είσαστε έτοιμοι το πρωί. Με τη χάρη και την αρετή που μας δώρισε ο Θεός και με τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, στην οποία αναθέτουμε “την πάσαν ελπίδα μας”. θα κάνουμε τον εχθρό να φύγει κακήν κακώς και ντροπιασμένος από εδώ».

Πηγή: defencenet.gr

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Συγχαρητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς την κα Γιώτα Πούλου για την εκλογική νίκη του συνδυασμού "Δυναμική Συνεργασία".

29-5-2014

Λιβαδειά, 28-05-2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των νέων αιρετών εκπροσώπων στην αυτοδιοίκηση επιθυμώ να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια προς την κα Γιώτα Πούλου για την εκλογική νίκη του συνδυασμού «Δυναμική Συνεργασία», καθώς και σε όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τους συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.
Η εκλογική νίκη της κας Πούλου αποτελεί ιστορικό γεγονός για την πόλη της Λιβαδειάς, καθώς είναι η πρώτη εκλεχθείσα γυναίκα Δήμαρχος Λεβαδέων και της εύχομαι ολόψυχα να πετύχει στο έργο της προς όφελος όλων των δημοτών.

Θα βρίσκομαι στο πλευρό τόσο της νέας Δημάρχου όσο και όλων των δημοτικών συμβούλων, έτσι ώστε όλοι μαζί και από όποια θέση μας έταξε ο λαός της Λιβαδειάς, να συνεργαστούμε για το κοινό καλό του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Καλλιαντάσης


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

29-5-2014

 Τρεις ημέρες μετά τα 86α γενέθλιά του, o Μάλκολμ Γκλέιζερ (ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς) έφυγε από τη ζωή... Ο Μάλκολμ Ίρβινγκ Γκλέιζερ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, ήταν επιχειρηματίας και κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς (NFL).

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης το 1928, ο Γκλέιζερ ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του (σ.σ. επισκευές και πωλήσεις ρολογιών) μόλις εκείνος απεβίωσε. Μέσα σε λίγα χρόνια το ρολογάδικο είχε αποκτήσει υποκαταστήματα...

Σύμφωνα με το contra.gr, το χαρτοφυλάκιό του περιελάμβανε συμμετοχές σε εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, κυρίως εμπορικών κέντρων μέσω της εταιρείας First Allied, προϊόντων πετρελαίου, τροφίμων, υπηρεσιών υγείας και παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Για ένα διάστημα υπήρξε μεγαλομέτοχος της Formica, η οποία κατασκευάζει τις ομώνυμες επενδύσεις επίπλων και της Harley-Davidson, ενώ υπήρξε κάτοχος του 50% της εταιρείας holding Zapata, την οποία είχε ιδρύσει το 1954 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Πηγή:thestival.gr

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις «παγώνουν» έως τον Νοέμβριο

29-5-2014 Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν οδήγησε σε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, αν και το μήνυμα του εκλογικού σώματος ήταν ηχηρό, τα περιθώρια χαλάρωσης ειδικά με... μονομερείς κινήσεις είναι ελάχιστα τουλάχιστον ώς τον Νοέμβριο, όταν θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους. Στο διάστημα αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. «Ο πολιτικός χρόνος για την Ελλάδα ξεκινάει τον Νοέμβριο», σημειώνει κοινοτικός αξιωματούχος, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει –υπό το βάρος του εκλογικού αποτελέσματος– να κάνει εκπτώσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει την οριστική λύση που θα προσπαθήσει να δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα με την ελάφρυνση του χρέους και τη στήριξη –και οικονομική– για την υλοποίηση απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.


Οι προεκλογικές εξαγγελίες όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στο συρτάρι, εκτός κι αν το οικονομικό επιτελείο βρει τον τρόπο να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας χωρίς να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία. Ακόμα και η όποια χαλάρωση από τους στόχους τους προγράμματος όχι μόνο θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα, αλλά να έχει και την έγκριση της τρόικας.

Το οικονομικό επιτελείο, ακόμα και στην περίπτωση που η σύνθεσή του αλλάξει, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των 12 προαπαιτούμενων δράσεων ώστε να εκταμιευθούν δόσεις 2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με το άνοιγμα της Βουλής, σειρά νομοσχεδίων και τροπολογιών θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα προκειμένου να εκταμιευθεί σε πρώτη φάση η υποδόση του ενός δισ. ευρώ τον Ιούνιο και το υπόλοιπο ποσό τον Ιούλιο.

Στις προαπαιτούμενες δράσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο καθορισμός της δεύτερης «δέσμης» φόρων υπέρ τρίτων που θα καταργηθούν, η συγχώνευση επικουρικών ταμείων, η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και το «σπάσιμο» της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της.

Τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν στην Αθήνα τον Ιούνιο, αλλά η κανονική αξιολόγηση θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου. Μετά την ολοκλήρωσή της και μόνο, η Ευρωζώνη θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα πρέπει, παράλληλα με την υλοποίηση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, να προετοιμάσει τις δικές της προτάσεις για το χρέος, αλλά κυρίως να βρει τα μέτρα εκείνα που θα είναι πολιτικώς αποδεκτά και θα μπορούν να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2015. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, αυτό ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ, ενώ η τρόικα το υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ.

Εάν η αξιολόγηση της τρόικας ολοκληρωθεί και προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, τότε θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις και για δημοσιονομική χαλάρωση. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το χρέος, η κυβέρνηση θα ζητήσει να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια. Αλλωστε, η επίτευξη πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ από το 2016 και μετά θεωρείται από πολλές πλευρές ανέφικτη (ακόμη και από το ΔΝΤ) και τέθηκε κυρίως για να επιτευχθεί έστω και στα χαρτιά η βιωσιμότητα του χρέους. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν μέτρα ελάφρυνσης, ένας τόσο υψηλός στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος παύει να έχει σημασία.

Εάν η κυβέρνηση πείσει τους δανειστές να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τους δημοσιονομικούς στόχους, έστω και από το 2016 στο 3% του ΑΕΠ αντί του 4,5% θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα μείωσης της φορολογίας. O πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα νομικά πρόσωπα στο 15%, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα στόχος είναι να μειωθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 33% από 42% που είναι σήμερα. Συμφωνα με πληροφορίες, το καλοκαίρι θα παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμα της επιτροπής για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Πηγή:forologikanea.gr

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Αναστάτωση στη Λιβαδειά. Έκοψαν χωρίς άδεια πλατάνια στις όχθες της Έρκυνας

29-5-2014


Άγνωστοι και χωρίς να έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τα αίτια έκοψαν παράνομα δύο πλατάνια στις όχθες του ποταμού της Έρκυνας στο κέντρο της Λιβαδειάς. Δήμος, Δασαρχείο και Αστυνομία βρέθηκαν από νωρίς σήμερα στο σημείο για τη διεξαγωγή ερευνών που θα οδηγήσουν στους υπαίτιους αλλά και για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καθαριστεί το ποτάμι από τους κορμούς και τα κλαδιά.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Φωτιά σε επιβατική αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη

28-5-2014

 Δεν τραυματίστηκε κάποιος επιβάτης

Καταστράφηκε τμήμα επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε, λίγο πριν το σταθμό του Άδενδρου στη Θεσσαλονίκη. Nα σημειωθεί ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος επιβάτης.

Πηγή: voria.gr

Φανή Παπαθωμά-Μια Νεοχωρίτισσα στο "Τιμόνι" της Βοιωτίας!!!

28-5-2014
 Ειναι τιμή και χαρά για κάθε Νεοχωρίτη όταν ένας δικός μας άνθρωπος η Φανή Παπαθωμά είναι στο τιμόνι της Βοιωτίας. Η Φανή Παπαθωμά με καταγωγή απο το Νεοχώρι Βοιωτίας,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά.

Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Είναι προϊστάμενη στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Βοιωτίας ενώ εκλέχθηκε το 2002 ως 2010 νομαρχιακή σύμβουλος Βοιωτίας και Διετέλεσε Αναπληρωτής Νομάρχης - Αντινομάρχης Ν. Βοιωτίας.

Το 2011 εκλέγθηκε περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως σήμερα είναι θεματική Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αλλάζουμε Στην καρδιά της Ελλάδας». «Ποτέ δεν έκρυψε η Φανή την αγάπη για το χωριό της,με συχνές επισκέψεις και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα μας.

Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε μας εκμυστηρεύθηκε ότι πάντα ανήμερα των εκλογών σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες βρίσκεται στο πατρικό της σπίτι στο χωριό μας ηρεμεί,χαλαρώνει παίρνει δυνάμεις και ξεκινάει την περιοδεία της στα εκλογικά τμήματα του Νομού. Τελικά της φέρνουμε "γούρι" Οι Ευχές των Νεοχωριτών και του Permissospress θα σε ακολουθούν στα Νέα σου Καθήκοντα !!! Καλή Επιτυχία Φανή

Πηγή:thivaononlihe.blogspot.gr

ΣΟΚ: Δείτε τα πνευμόνια σας μετά από 60 τσιγάρα (βίντεο)

28-5-2014

 Το βίντεο με το πείραμα που έκαναν στην Ασία είναι συγκλονιστικό. Οι επιπτώσεις του τσιγάρου είναι δραματικές και μπορούν να φανούν από τα πρώτα 60 τσιγάρα! Τι έκαναν οι ερευνητές; Με μία ειδική συσκευή έβαλαν καθαρούς πνεύμονες να… καπνίσουν 60 τσιγάρα και κατέγραψαν τόσο την διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα.


Δείτε το βίντεο εδω:


http://www.liveleak.com/view?i=02b_1401287866


Πηγή:www.tribune.gr

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Σπείρα Αλβανών έκλεβε σπίτια και επιχειρήσεις

28-5-2014 Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες και επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αλίαρτου και της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 19 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, διέπραξαν τα ανωτέρω αδικήματα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 15-03-2014, ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

• Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 35χρονου , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 10-03-2014 στην Πέτρα Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.300) ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), αξίας (700) ευρώ.

 • Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 31χρονης , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 10-03-2014 στην Πέτρα Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας (900) ευρώ.

 • Κλοπή από γραφείο επιχείρησης, ιδιοκτησίας 57χρονου , που έγινε το χρονικό διάστημα από 14 έως και 15-03-2014, στη Λιβαδειά. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ και επιπλέον (400) λέβα Βουλγαρίας.

 • Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 36χρονου , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 15-03-2014 στο Σωλινάρι Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop).
Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Συγκεκριμένα ο 19χρονος κρατείται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν.) Αυλώνα και ο 30χρονος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία ταυτότητας του συνεργού των τριών ανωτέρω δραστών, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Έτσι "χτίζει" κορμί η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου [photo]

28-5-2014


 Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φημίζεται για το όμορφο και υγιές κορμί της. Μακριά από ανορεξικά πρότυπα, η ξανθιά παρουσιάστρια λέει ναι στις καμπύλες (και καλά κάνει). Κοιτάζοντας όμως... καλύτερα τις τελευταίες της εμφανίσεις, παρατηρήσαμε ότι η Κωνσταντίνα έχει χάσει αρκετά κιλάκια και έχει αποκτήσει κορμάρα! Τι κάνει; Μα φυσικά λιώνει στην προπόνηση. Μάλιστα χθες πόσταρε φωτογραφία της κατά την οποία βρίσκεται στο γυμναστήριό της στη Γλυφάδα. Η νεαρή Σπυροπούλου, καλωδιωμένη καθώς ήταν ποζάρει χαρούμενη στο φακό.

Πηγή: queen.gr

Θήβα: Τελείωσε το σχολείο και το έριξε στα τσιγάρα!

28-5-2014 Νεαρός Έλληνας συνελήφθη στη Θήβα το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαΐου, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Πρόκειται για 19χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 400 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Πηγή:viotianews.gr

Δείτε τους μισθούς που θα παίρνουν οι επικεφαλής στη ΝΕΡΙΤ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...

28-5-2014
 Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του... υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμου Κεδίκογλου καθορίστηκαν οι μισθοί των επικεφαλής στη νεότευκτη ΝΕΡΙΤ.

Με βάση αυτή την απόφαση στις 4.750 ευρώ διαμορφώνεται το ύψος της μεικτής μηνιαίας αμοιβής του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου της ΝΕΡΙΤ. Επίσης, η μεικτή μηνιαία αποζημίωση των λοιπών μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής: για τα εκτελεστικά μέλη ανέρχεται στα 1.525 ευρώ και για τα μη εκτελεστικά μέλη καθορίζεται στα 300 ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι για τις αποδοχές της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ έχει προβλεφθεί δαπάνη ύψους 125.000 ευρώ για το 2014 και 100.000 ευρώ για κάθε επόμενο έτος.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Η εκστρατεία "Με Οδηγό το Διαβήτη" στη Λιβαδειά, 5-6 Ιουνίου 2014.

28-5-2014


 Λιβαδειά, 28-5-2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Εκστρατεία “Με οδηγό το Διαβήτη”, είναι μια προσπάθεια Αφύπνισης, Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Διαχείρισης που αφορά τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ).

Θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικώς σε 17 πόλεις, σε χρονική διάρκεια 1 μήνα & 10 ημερών ( έναρξη 4/06/2014– Αθήνα, λήξη 9/07/2014 – Ρόδος).

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της ΔΕΒΕ, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την στήριξη της ΕΛΟΔΙ. Αναφέρουμε και ευχαριστούμε επίσης τον Χρυσό Χορηγό της εκστρατείας AXA Ασφαλιστική καθώς και τους χορηγούς Bayer και Eurodiet.

Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε «κινούμενο», ειδικά διαμορφωμένο χώρο ( 3 αυτοκινούμενα οχήματα ) και θα περιλαμβάνει ενέργειες πρόληψης ( δωρεάν εξετάσεις), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές, ομιλίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, επισκέπτριες υγείας, διατροφολόγους).
Η εν λόγω εκστρατεία, εστιάζει κυρίως στην Αγωγή Υγείας του πληθυσμού σε ότι αφορά την πρόληψη του ΣΔ, την αντιμετώπιση των επιπλοκών του και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της νόσου.

Δεύτερος σταθμός της Εκστρατείας και για δύο (2) ημέρες, είναι η πόλη της Λιβαδειάς. Στάθμευση στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Πρόγραμμα:

Tην Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρες 10:00-13:00 & 18:00-21:00 και την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρες 10:00-14:00.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του ΣΔ, να εκπαιδευτούν στη διαχείρηση της νόσου και να εξοικειωθούν με τη σωστή Διατροφή για το ΣΔ (διατροφικές συμβουλές).

Το πρωί και των δύο ημερών, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σε σχέση με την πρόληψη και διάγνωση του ΣΔ (Λιπιδαιμικός έλεγχος, Βυθοσκόπηση, Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη), απο άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου, μαζί με τα παραπάνω, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν την ηρωίδα μας, τη Μελένια και θα μπορούν να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια που στηρίζονται πάνω στην πυραμίδα της σωστής διατροφής, με τη βοήθεια της τεχνολογίας,
Επίσης 19:00-20:00 της ίδιας μέρας, στο συνεδριακό χώρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, θα ακολουθήσει ομιλία για τον ΣΔ, απο Διαβητολόγο και Διαιτολόγο. Το διήμερο δεν σταματά εδώ, η AXA ασφαλιστική θα κληρώσει τέσσερα (4) ποδήλατα ενώ η Eurodiet, θα προσφέρει πολλά “διατροφικά” δώρα.

Θεωρούμε ακράδαντα ότι η συγκεκριμένη πανελλαδική εκστρατεία αφορά ένα μείζον ζήτημα, τη νόσο του ΣΔ, τη διαχείριση και αντιμετώπισή του, και συνάδει με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Αποτελεί επίσης μια αξιόλογη προσπάθεια της Προαγωγής και αγωγής της Υγείας και της πρόληψης της στην κοινότητα.

Ευελπιστούμε στη συμβολή, παρουσία και βοήθειά σας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Νέα.... μεταγραφική "βόμβα" από τον Alpha! (Φωτό)

28-5-2014
 Ένας τριαντάρης καθηγητής που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα, προσπαθώντας να βρει τη ζωή που του αξίζει, μπορεί να γίνει αφορμή για ξεκαρδιστικές στιγμές; Δείτε το δελτίο τύπου του Alpha...

«Ένας τριαντάρης καθηγητής που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα, προσπαθώντας να βρει τη ζωή που του αξίζει, μπορεί να γίνει αφορμή για ξεκαρδιστικές στιγμές; Όταν πρόκειται για τον Θανάση Τσαλταμπάση και τον "Νώντα", το γέλιο είναι παραπάνω από επιβεβλημένο. O λόγος, για τον ήρωα που ο δημοφιλής, ταλαντούχος ηθοποιός ετοιμάζεται να ενσαρκώσει στη νέα κωμική σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα του Alpha, τον Οκτώβριο.

Εκτός από τον Θανάση Τσαλταμπάση παίζουν η Υρώ Μανέ, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Σπύρος Παππάς, η Άννα Μενενάκου, ο Ανδρέας Κοντόπουλος και η Ιωάννα Ασημακοπούλου.
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση σε μια ιδέα του Πάνου Τσιροζίδη

Σκηνοθεσία: Πάνος Τσιροζίδης – Θανάσης Τσαλταμπάσης

Παραγωγή: Plus Productions Τα γυρίσματα της σειράς θα ξεκινήσουν άμεσα».


Πηγή:www.markos.tv

Ξεχάστε το τετράγωνο καρπούζι, τώρα βγήκε και σε καρδιά!

28-5-2014Πωλείται στο Κουβέιτ έναντι 351 δολαρίων Γνωρίζοντας ότι το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό, κανείς δεν θα περίμενε ότι για να το απολαύσει θα πρέπει πληρώσει 351 δολάρια!

Φυσικά, αυτό το ποσό δεν αφορά στο… φυσιολογικό σε όλους μας καρπούζι, αλλά σε μια νέα παρτίδα καρπουζιών που έχουν σχήμα καρδιάς και πωλούνται στο Κουβέιτ!

Τα συγκεκριμένα φρούτα εισάγονται από την Ιαπωνία, ενώ μόνο 120 καρπούζια σε σχήμα καρδιάς είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ:Το μετεκλογικό μήνυμα του κ. Κώστα Ξηρογιάννη

28-5-2014 ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 18ης και 25ης Μαΐου τελείωσαν.

Το αποτέλεσμα γνωστό.

Ως γνήσιος Δημοκράτης έργω και λόγω είμαι υποχρεωμένος με όποιες ενστάσεις θα μπορούσαν να εκφραστούν, να αποδεχτώ το αποτέλεσμα και να συγχαρώ τους νικητές και να τους ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο τους.

Σε θεωρητικό ερώτημα τι θα μπορούσε να μου έχει μείνει απ΄αυτές τις εκλογές αβίαστα θα έλεγα θα προτιμούσα προσωπικά να μην τις είχα ζήσει ποτέ. Είμαι δια ΒΙΟΥ ΕΥΓΝΩΜΩΝ σε όλους εκείνους που ενεργά συμμετείχαν σ΄αυτή την προεκλογική περίοδο, έδωσαν τον εαυτό τους και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, καθώς επίσης και όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ και εκείνους που είδαν αρνητικά αυτή τη προσπάθεια που όμως με οδήγησαν να επαναπροσδιορίσω τη ζωή μου στο εξής, να ξαναβρώ την οικογένειά μου, που τόσο ταλαιπωρήθηκε αυτά τα χρόνια, τους συγγενείς και τους φίλους μου.

Έμαθα από μικρό παιδί να παλεύω στη ζωή παρ΄ότι δεν ζήτησα προσωπικά τίποτα, εκείνη μου χαρίστηκε οικογενειακά , επαγγελματικά και κοινωνικά . Βάδιζα και βαδίζω με συγκεκριμένο κανόνα στη ζωή γιατί γνωρίζω ότι η ζωή έχει επιτυχίες και αποτυχίες. Τις επιτυχίες πρέπει κανείς να τις αντιμετωπίζει με μετριοφροσύνη, τις δε αποτυχίες με αξιοπρέπεια.

Αυτό θα κάνω και στη περίπτωση αυτή.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σας ΑΓΑΠΩ όλους.
Κώστας Ξηρογιάννης


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Ομπάμα: Απόσυρση όλων των στρατιωτών από το Αφγανιστάν έως το 2016

28-5-2014
 «Φέτος θα οδηγήσουμε υπεύθυνα τον πιο μακρόχρονο πόλεμο της Αμερικής στο τέλος του», σημείωσε ο Aμερικανός πρόεδρος Το σχέδιό του για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν παρουσίασε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όπως είπε έως το τέλος του 2015 λιγότεροι από 5.000 στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν και μέχρι το 2016 τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν εντελώς από τη χώρα.


Η σχέση μας με το Αφγανιστάν θα αλλάξει από μια σχέση που βασίζεται στον πόλεμο σε μια που θα βασίζεται στην παροχή αναπτυξιακής και οικονομικής βοήθειας, τόνισε ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιό του είναι να υπάρχει αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν ως το τέλος του 2016 όμως, όπως προειδοποίησε, αυτό θα εξαρτηθεί από την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ασφαλείας από τον νέο Αφγανό πρόεδρο.

Στη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα δήλωσε ότι αποφάσισε η χώρα να διατηρήσει 9.800 αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν μετά το πέρας της αποστολής του ΝΑΤΟ στο τέλος του έτους. Οι στρατιώτες αυτοί θα αποχωρήσουν πλήρως από το Αφγανιστάν δύο χρόνια αργότερα, το 2016, δηλαδή λίγο πριν από το τέλος της δεύτερης θητείας του. «Φέτος θα οδηγήσουμε υπεύθυνα τον πιο μακρόχρονο πόλεμο της Αμερικής στο τέλος του», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Όμως, υπογράμμισε, «δεν θα διατηρήσουμε την στρατιωτική αυτή παρουσία μετά το 2014 παρά μόνο αν η αφγανική κυβέρνηση υπογράψει τη συμφωνία (. . .) για την οποία οι δύο κυβερνήσεις μας έχουν ήδη κάνει διαπραγματεύσεις». «Η συμφωνία αυτή είναι ζωτικής σημασίας για να δώσει στους στρατιώτες μας την εξουσία που θα έχουν ανάγκη για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, σεβόμενοι την αφγανική κυριαρχία», επεσήμανε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι επιθυμεί να γυρίσει σελίδα έπειτα από περισσότερο από μία δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επικεντρώθηκε κυρίως στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ διατηρούν στο Αφγανιστάν 32.800 άνδρες που υποστηρίζονται από 17.700 μέλη της Isaf και 340.000 αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου.

Σημειώνεται ότι το 2011 ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών έφτανε τις 100.000
Οι 9.800 στρατιώτες θα μειωθούν στο τέλος του 2015 στο μισό και θα συγκεντρώνονται κυρίως στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ κοντά την Καμπούλ.

Στο τέλος του 2016 τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν εντελώς από τη χώρα όπου θα παραμείνουν μόνο 200 στρατιωτικοί που θα υπηρετούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί αύριο Τετάρτη από τη στρατιωτική ακαδημία Γουέστ Πόιντ στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, εξέφρασε την ελπίδα «αυτό το νέο κεφάλαιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής να μας επιτρέψει να επανακατευθύνουμε τους πόρους που θα εξοικονομήσουμε τερματίζοντας αυτούς τους πολέμους για να απαντήσουμε πιο ευέλικτα στην τρομοκρατική απειλή σε άλλες περιοχές».

Αναμένοντας ότι θα αντιμετωπίσει επικρίσεις για την πλήρη απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν στο τέλος του 2016 ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποδείξει ότι είναι ικανές να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Αφγανιστάν δεν θα είναι ένα τέλειο μέρος και δεν είναι ευθύνη των ΗΠΑ να το κάνουν τέτοιο», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Το μέλλον του Αφγανιστάν πρέπει να το αποφασίσουν οι Αφγανοί», επεσήμανε.
«Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί έχουν κατανοήσει ότι ήταν πιο δύσκολο να τερματίσουμε τους πολέμους από το να τους ξεκινήσουμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε εκφράσει το 2002 την αντίθεσή του στα σχέδια του προκατόχου του Τζορτζ Μπους να επέμβει στο Ιράκ.
Παρόλα αυτά «οι ΗΠΑ θα τηρούν πάντα τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους φίλους και εταίρους τους που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Αλ Κάιντα (να επανακτήσει) το καταφύγιο που διέθετε πριν την 11η Σεπτεμβρίου» στο Αφγανιστάν, δεσμεύθηκε ο Ομπάμα.

Την απόφαση του Ομπάμα τη χαιρέτησε και το ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς την «μια σημαντική συμβολή» η οποία είναι «σύμφωνη» με τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Χαιρετίζουμε τη σημαντική συμβολή που σκοπεύουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την εκπαίδευση, την παροχή συμβουλών και βοήθειας στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου σε ανακοίνωσή της.

«Είναι σύμφωνη με τα σχέδιά μας και αποδεικνύει τη δέσμευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η ίδια. Η προετοιμασία της αποστολής αυτής του ΝΑΤΟ και η συμμετοχή των διαφόρων εθελοντριών χωρών θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα την επόμενης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Πηγή: protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...