Τα 10 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

16-3-2015




















Το Environmental Working Group στις ΗΠΑ κάθε χρόνο μελετά τα φυτοφάρμακα που... χρησιμοποιούνται σε φρούτα και λαχανικά. Σύμφωνα με το 4allmindsandbodies.com τα φρούτα και τα λαχανικά που ψεκάζονται περισσότερο από τους παραγωγούς είναι τα εξής:


Σταφύλια

Τα ψεκάζουν συχνά με διάφορα φάρμακα καθώς γίνονται στόχος εντόμων. Το κακό είναι ότι τα σταφύλια «πίνουν» τα φυτοφάρμακα αυτά.


Ροδάκινα

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα για τα ροδάκινα και για αυτό όλοι συστήνουν να καταναλώνονται αφού τα ξεφλουδίσουν. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να τρώει καρπούζι, πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ και μανταρίνια.


Φράουλες

Οι φράουλες βρίσκονται, επίσης, αρκετά ψηλά στην εν λόγω λίστα. Και αυτό γιατί πιάνουν συχνά μύκητες. Λιγότερα, φυτοφάρμακα, ωστόσο, έχουν βρεθεί στις κατεψυγμένες φράουλες.

Mήλα

Τα μήλα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας με τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Το γεγονός ότι προσβάλλονται συχνά από μύκητες και πιάνουν έντομα οδηγεί τους καλλιεργητές συχνά στη λύση του ψεκασμού.

Πατάτες

Υπάρχουν πολλά φάρμακα για τις πατάτες, λιγότερα, όμως, για τις γλυκοπατάτες.

Μαρούλι

Δυστυχώς και αυτό το λαχανικό, αρκετές φορές, ψεκάζεται...


Σπανάκι

Δυστυχώς είναι ένα από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στα οποία έχουν κατά καιρούς βρεθεί διάφορα φυτοφάρμακα.


Ντοματίνια

Συχνά ψεκάζονται με χημικά. Το γεγονός, όμως, ότι θέλουν λίγο χώρο για να αναπτυχθούν μπορεί να βοηθήσει. Πώς; Μα καλλιεργώντας λίγα στη γωνιά μιας γλάστρας.


Γλυκιές πιπεριές

Άλλο ένα λαχανικό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με αυτά που ψεκάζονται συχνά.

Σέλινο

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε η USDA υπάρχουν πάνω από 60 παρασιτοκτόνα για το σέλινο. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να καταναλώνει μπρόκολο, κρεμμύδια ή ραδίκια.


Πηγή:ksipnistere.blogspot.gr

Σχόλια