Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός ROMA στην περιοχή της Χαιρώνειας

15-3-2015





 Συνελήφθη, χθες (12-03-2015) αργά το απόγευμα στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 24χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά αστυνομικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ενημερώθηκε για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο επί της επαρχιακής οδού Αλίαρτου - Ορχομενού και επιχείρησαν, με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων να το ακινητοποιήσουν, πλην όμως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο 24χρονος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινήθηκε προς την περιοχή της Χαιρώνειας, όπου υπήρχε μπλόκο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει την επικείμενη σύλληψη, εμβόλισε με ανθρωποκτόνο πρόθεση συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε. Ο 24χρονος συλληφθείς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, εξήλθε από το Νοσοκομείο. Επίσης όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη).

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Σχόλια