Ολοκληρώθηκε σε πολύ κακό κλίμα για Ελλάδα το Eurogroup

24-4-2015


 Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να εκταμιευτεί η δόση.
Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στο Eurogroup του Μαΐου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup - Ντομπρόβσκις: Ανησυχία στο Eurogroup για τη μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα - «Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε άλλη γλώσσα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της ΜάλταςΠρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Ελλάδα και μετά να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης, τόνισε μετά την συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής της συνεδρίασης εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα, ενώ όπως είπε «ξεμένουμε από χρόνο».

«Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στο Eurogroup του Μαΐου», σημείωσε.

Την ανησυχία τους για την μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εξέφρασαν στην ίδια συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε μέσω Twitter, αμέσως μετά τη λήξη των συζητήσεων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν επειγόντος οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε.

Στο ίδιο κλίμα, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας Εντουαρντ Σικλούνα, που δήλωσε μετά τη συνεδρίαση πως σημειώθηκε «πλήρης κατάρρευση στην επικοινωνία».
«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε διαφορετική γλώσσα», δήλωσε.

Το κακό κλίμα είχε φανεί με το «καλημέρα» καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο Eurogroup: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε»!

Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε, που ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα και συμφωνία για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σήμερα από τη Ρίγα της Λετονίας, προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τί έχουν να πουν. «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει «μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει». Πάντως, πρόσθεσε, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το Eurogroup - Ξένοι δημοσιογράφοι περιγράφουν το κλίμα ως «unfriendly» για Ελλάδα












































Πηγή:protothema.gr

Σχόλια