YΠΟΠΤΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ...

24-4-2015















 Με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλες συγκρούσεις και πολέμους σε διάφορες χώρες, συνελήφθη... το πρωί της Πέμπτης στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ένας 18χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 18χρονος φέρεται να είχε πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των πολεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και το όνομά του βρίσκεται στις ευρωπαϊκές λίστες με όσους εμπλέκονται σε δράσεις της ISIS.

Ο νεαρός άνδρας, με τα αρχικά J.C., απελάθηκε από την ελληνική αστυνομία στην Κακαβιά και βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτών της αντιτρομοκρατικής της Γενικής Διεύθυνσης της Αλβανικής Αστυνομίας.

Τώρα ερευνώνται και πιθανές διασυνδέσεις του με ομάδες τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ.

Ο νεαρός θα παραπεμφθεί στο κακουργιοδικείο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η δίκη οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι δύο ιμάμηδες τζαμιών στα Τίρανα που συνελήφθησαν πριν από λίγους μήνες.

Όλοι κατηγορούνται για στρατολόγηση Αλβανών μουσουλμάνων προκειμένου να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στις τάξεις των εξτρεμιστικών δυνάμεων της ISIS και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.


Πηγή: epiruspost.gr

Σχόλια