Ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στα Σουηδικά σύνορα - Μήνυμα για τις σκανδιναβικές χώρες

24-5-215



















 Ο Ανώτατος Διοικητής των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Sverker Yoranson δήλωσε σήμερα ότι « ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν προκλητικά κοντά στα σύνορα της... χώρας, σημειώνοντας ότι η διαδρομή των αεροσκαφών αυτών κάλυψε εναέρια περιοχή πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας, και νότια του νησιού Öland».

Η υπηρεσία Τύπου της σουηδικής πολεμικής αεροπορίας ανέφερε επίσης ότι για την παρακολούθηση των ρωσικών βομβαρδιστικών απογειώθηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Saab JAS 39 Gripen.
«Στην πράξη, είπαμε, « Γεια σου, μπορούμε να σας δούμε;» ανέφερε περιπαικτικά προς τους Σουηδούς η ρωσική εφημερίδα «vzglyad». Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του κατέστησε σαφές ότι, «όλες οι πτήσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήχθησαν αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, για την χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα, χωρίς να παραβιάζουν τα σύνορα άλλων κρατών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός Πτέραρχος Philip Breedlove, δήλωσε σε μια πρόσφατη ενημέρωση του στο Πεντάγωνο ότι ο αριθμός των ρωσικών πολεμικών πτήσεων στην περιοχή μειώθηκε σχεδόν στο φυσιολογικό.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια