Κομισιόν: Που θα δώσει Έκτακτη χρηματοδότηση 2,7 εκ. ευρώ

30-7-2015















Την έκτακτη χρηματοδότηση του... Λιμενικού Σώματος με 2,7 εκ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας.

Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 2,706 εκ. ευρώ, θα καλύψει:

α) την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω αποστολών και μεταθέσεων στελεχών Λιμενικού Σώματος από 01/02/2015 έως 31/01/2016 προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα το υπέρμετρο και δυσανάλογο μεταναστευτικό κύμα που πλήττει τα Ανατολικά θαλάσσια Σύνορα της Χώρας μας (2,22 εκατ. ).

β) την προμήθεια εξοπλισμού Έρευνας και Διάσωσης (σωσίβια, δίχτυα ναυαγών, θερμαντικές κουβέρτες, φωτιστικά σήματα κινδύνου, προστατευτικές στολές, κλπ.) συνολικής αξίας 486.000 € για την αναβάθμιση της ικανότητας των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος και των πληρωμάτων τους να διασώζουν έγκαιρα τους χιλιάδες Υπηκόους Τρίτων Χωρών που επιχειρούν καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή τους να διασχίσουν τα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα.
Το πρόγραμμα χρηματοδότησης εντάσσεται στα πλαίσια της Επείγουσας Συνδρομής έτους 2014 του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το λιμενικό σώμα συνιστά ύψιστη προτεραιότητα η πλήρης αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού μέσου προκειμένου να εξυπηρετηθεί στο έπακρο η πολιτειακή αποστολή και να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις έναντι των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απορρέουν από την ευθύνη φύλαξης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε. στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα το Ανατολικό Αιγαίο, με πλήρη σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια