Δήμος Λεβαδέων: Πρόγραμμα "Κατασκηνώσεις - Λουτροθεραπεία - Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ"

18-8-2015














Λιβαδειά, 17-08-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» κατά τη χρονική περίοδο από 21-9-2015 έως 28-9-2015 στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα).
Ο αριθμός των ατόμων που θα ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα για το Δήμο Λεβαδεών είναι οκτώ (8) άτομα. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατά άτομο.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

1. Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πιστοποιημένο από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή

 2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

3. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να εγκριθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι:

1. Να μην έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας τους προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα

2. Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάση του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου Λεβαδέων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος) και στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

• Αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα

• Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

• Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

• Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ

• Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω

• Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπείας.

• Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου στην οποία βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Λεβαδέων (τηλ 22613 -50868) και στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς ( τηλ 22610 – 24984).


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια