Λαγκάρντ: Ίσως μία αναδιάρθρωση θα βοηθούσε στη διαχείριση του «μη βιώσιμου ελληνικού χρέους»

30-8-2015
















Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ένα είδος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέος, αντί της διαγραφής θα ήταν πιθανόν αρκετό για να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να διαχειριστεί το μη βιώσιμο χρέος της, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα LE Temps, όπως μεταδίδει το Reuters.

Χωρίς να ξεκαθαρίζει προς το παρόν το ΔΝΤ το αν θα συμμετέχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα ύψους 86δις ευρώ, η επικεφαλής του Ταμείου δήλωσε ότι ένα βήμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε «μάλλον» λύση ως προς τη διαχείρησή του, υπεθυμίζοντας τη μη βιωσιμότητά του.

Ως γνωστόν, όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες, το Βερολίνο αγωνίζεται να συμμετέχει το ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αφού είναι κάτι που Σόιμπλε και Μέρκελ έχουν υποσχεθεί στους βουλευτές τους. Την ίδια στιγμή, όμως έχουν αποκλείσει το κούρεμα, κάτι που δείχνει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ως προσπάθεια συμβιβασμού του ΔΝΤ με τους όρους του Βερολίνου.

«Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους δεν έχει γίνει ποτέ, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γίνει τώρα, αν τα πράγματα πάνε καλά…», σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου. «Μιλάμε για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους», εξήγησε.
Παρόλα αυτά το Ταμείο τηρεί σιγήν ιχθύος ως προς τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με την Κριστίν Λαγκάρντ να μην κάνει καμία αναφορά σχετικά, στη συνέντευξή της.


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια