Τα επτά ψέματα του Τσίπρα που θα τον κάνουν να χάσει τις εκλογές

3-9-2015
















 Με τη δημοτικότητά του να κατοικοεδρεύει στο... υπόγειο και τους πολίτες να είναι απογοητευμένοι, η πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να υποστεί ήττα στις εκλογές είναι πλέον υπαρκτή.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, που σε ένα άκρως επικριτικό ρεπορτάζ καταγράφει τα «επτά ψέματα του Τσίπρα». Όπως αναφέρει στον πρόλογο, «ο Τσίπρας είπε επανειλημμένα ψέματα στους Έλληνες».

«Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν πηγαίνει ομαλά στον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, η διάθεση έχει αλλάξει στη χώρα, καθώς πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν πως ο Τσίπρας τούς έδωσε για μήνες κενές υποσχέσεις και τώρα πληρώνει το τίμημα. Οι πρώην σύντροφοί του τού επιτίθενται, ενώ τον εγκατέλειψε ακόμη και ο λογογράφος του». Τα επτά ψέματα του Τσίπρα, κατά το Focus, είναι τα εξής:

1. O Tσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως.

2. «Με εμάς δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Focus, μπορεί η Τρόικα να μετονομάστηκε σε Θεσμούς, τελικά όμως ο Τσίπρας αποδέχτηκε ένα νέο πακέτο μέτρων.

3. Καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι οι πλούσιοι θα πληρώσουν κι ότι θα κάνει έρευνα στα σκάνδαλα του παρελθόντος, ψήφισε όμως ρύθμιση που χαρίζει χρέη και πρόστιμα, όπως με τη βιομηχανία ζάχαρης.

4. Το δημοψήφισμα του Τσίπρα, το μεγαλύτερο ψέμα του. Το δημοψήφισμα κόστισε στην Ελλάδα 28,7 εκατομμύρια ευρώ, ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το «Όχι» θα φέρει καλύτερη συμφωνία, όμως τελικά αυτή που υπεγράφη ήταν χειρότερη από την πρόταση Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα κατέληξε σε φάρσα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

5. «Δεν τίθεται θέμα capital controls». Στις 18 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωνε δημόσια ότι δεν θα υπάρξουν capital controls και δέκα μέρες μετά έκλεισαν οι τράπεζες.

6. «Δεν θα γίνουν νέες εκλογές». Στα μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέρρεε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μερικές ημέρες αργότερα ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια