Συμμάχους από Γερμανία κερδίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός

17-9-2015

















 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν τελικά φαίνεται να κερδίζει οπαδούς στη Γερμανία με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, εκτιμά ο γερμανικός Τύπος.

Κυρίως πολιτικοί από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη συμπάθειά τους για την σκληρή πολιτική του Ορμπάν.

Ο πρόεδρος του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ θεώρησε τις μεθόδους που υιοθετεί εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών τόσο σημαντικές, που αποφάσισε να καλέσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό σε μια συνάντηση των κορυφαίων Βαυαρών στελεχών του κόμματός του.
Επίσης σε συνέντευξή του στη Donaukurier, o Ζέεχοφερ τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούμε» τον Ορμπάν. «Δεν είναι σωστά όλα όσα λέει, αλλά θα ήταν λάθος να του επιτεθούμε χρησιμοποιώντας γενικευμένες προκαταλήψεις», πρόσθεσε. Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Αγγέλικα Νίμπλερ και η Μόνικα Χόλμαϊερ, πρώην ευρωβουλευτίνα του ίδιου κόμματος, δήλωσαν την Τρίτη: «Η Ουγγαρία προσπαθεί τουλάχιστον να καταγράψει τους πρόσφυγες. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ελλάδα, δηλαδή μια ασφαλή χώρα της ΕΕ. Εκεί δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της ΕΕ».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε σε ανοικτή επιστολή του, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουγγαρία κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ορμπάν: «Η προστασία και η φύλαξη των συνόρων ανήκει στις θέσεις του ΕΛΚ», ενώ πρόσθεσε: «η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι στην Ουγγαρία τηρούνται τα ευρωπαϊκά στάνταρ» για την αντιμετώπιση των προσφύγων.


Πηγή:www.enikos.gr

Σχόλια