Ποινική έρευνα σε βάρος της Volkswagen ξεκίνησε στις ΗΠΑ

22-9-2015
















Ποινική έρευνα σε βάρος της Volkswagen άρχισαν οι αμερικανικές αρχές, μετά την παραδοχή εκ μέρους της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι εξαπάτησε όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων περίπου 500.000 ντιζελοκίνητων οχημάτων που πούλησε στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Η έρευνα διεξάγεται από τη διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολείται με τα θέματα που αφορούν τους φυσικούς πόρους, πρόσθεσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

Σε βάρος της γιγάντιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία παραδέχθηκε πως εφοδίασε ορισμένα από τα οχήματά της με λογισμικό που επιτρέπει την παραποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ μέτρησης ρύπων, διεξάγεται ήδη έρευνα στις ΗΠΑ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EPA), η οποία θα μπορούσε να της επιβάλει πρόστιμο 18 δισ. δολαρίων.

Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας (Carb) διεξάγει επίσης τις δικές της έρευνες για την Volkswagen, η οποία είναι επίσης εκτεθειμένη σε μαζικές αγωγές από αγοραστές των αυτοκινήτων της οι οποίοι θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν. Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα στην Ευρώπη, θα αποτελέσει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες το θέμα μιας ακροαματικής συνεδρίασης του αμερικανικού Κογκρέσου, ανακοίνωσαν δύο βουλευτές που είναι επικεφαλής της υποεπιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Έρευνες άρχισαν επίσης στη Γερμανία και την Ιταλία.

Η Volkswagen παραδέχθηκε πως εφοδίασε συνολικά 11 εκατομμύρια οχήματά της σ' όλο τον κόσμο με αυτό το λογισμικό που παραποιεί τα δεδομένα των τεστ.


Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια