Δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως τα Χριστούγεννα προβλέπει μυστική έκθεση οικονομολόγων της Deutsche Bank

29-10-2015



















 Δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως τα Χριστούγεννα προβλέπει μυστική έκθεση οικονομολόγων της Deutsche Bank που δημοσιεύτηκε στην «Bild», οι οποίες θα οδηγήσουν σε διαγραφή χρέους 200 δισ., Grexit, τέταρτο Μνημόνιο και στο βάθος του ορίζοντα… μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση., Το μόνο που δεν διευκρινίζει το δημοσίευμα είναι αν το Grexit θα είναι προσωρινό (όπως θέλει ο Σόιμπλε) ή μόνιμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών οικονομολόγων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους θα καταστεί αναπόφευκτη ως το τέλος του χρόνου, στοιχίζοντας σε κάθε Ευρωπαίο φορολογούμενο περίπου 700 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις τους βασίστηκαν στο γεγονός ότι με το κλείσιμο του 2015 το ελληνικό χρέος θα φτάσει στα 340 δισ., αναλογώντας στο 200% του διαρκώς συρρικνωμένου ελληνικού ΑΕΠ. Θα είναι δηλαδή κατά 140% υψηλότερο από όσο προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες (60%) και η Ελλάδα θα είναι πρακτικά αδύνατον να το αποπληρώσει. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης, ο πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Λίντερ Γκέρκεν, τόνισε στην «Bild» τα παρακάτω: «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη, το ποσοστό κατανάλωσης πολύ υψηλό χωρίς να υπάρχουν επενδυτές, άρα το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο, όπως κι ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας.

 Το μόνο λειτουργικό πρόγραμμα εξυγίανσης είναι ένα Grexit, που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια».


Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ


 Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr

Σχόλια