Ντάισελμπλουμ: Το θέμα της δόσης στο επόμενο Eurogroup

30-10-2015


















 Υπάρχουν ακόμα «εκκρεμότητες» για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση και διεμήνυσε ότι εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το θέμα του ελληνικού προγράμματος και της εκταμίευσης της δόσης των 3 δισ. ευρώ θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

Μια προοπτική που την επιδιώκει και η ελληνική κυβέρνηση η οποία θέλει να δοθεί «πολιτική λύση» για την εκταμίευση της δόσης, μετά τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup, το θέμα του ελληνικού προγράμματος του ESM και η δόση των 2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Κάλεσε δε την Ελλάδα να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα με γοργούς ρυθμούς. Το EuroWorking Group, το οποίο συνήλθε την Πέμπτη, έκρινε ότι υπάρχουν ακόμα «εκκρεμότητες» για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση και διεμήνυσε ότι εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί.


Πηγή: thepaper.gr

Σχόλια