ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-11-2015


















 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

















Στο πρώτο και δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι ομιλήτριες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυνα
ικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων - κοινωνιολόγος Χαρά Κυριακάκη και νομικός Μάρω Μελετίου - ανέλυσαν με εξαιρετικό τρόπο, τα προβλήματα που δημιουργεί η ενδοοικογενειακή βία και την δυσκολία της γυναίκας να ξεφύγει από αυτό το περιβάλλον , καθώς και το νομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να αναζητήσει στήριξη, αντίστοιχα.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, παρακολουθήσαμε το μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Γράμμα στο Ορέστη», που απέδωσε με μοναδικό τρόπο, η ηθοποιός Τένια Τζιμέα και μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό.

Με αυτό το έργο ο συγγραφέας είναι σαν να προσπαθεί να αποκαταστήσει την Κλυταιμνήστρα και να αποδώσει δικαιοσύνη. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από έναν διακριτικό φεμινιστικό τόνο και είναι γεμάτο τρυφερότητα και κατανόηση, για μια αφόρητα καταπιεσμένη και εξουθενωμένη γυναίκα, από έναν βίαιο, χυδαίο, εγωιστή, αφέντη-σύζυγο, τον Αγαμέμνονα.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Χαρά Κυριακάκη και Μάρω Μελετίου, του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κυρία Τένια Τζιμέα για την εθελοντική της προσφορά στην ΧΕΝ Θήβας.

Ευχαριστούμε επίσης το εκπληκτικό κοινό μας, την ΔΗΚΕΘ για την παραχώρηση της αίθουσας και το προσωπικό του Συνεδριακού Κέντρου.

Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια