Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, σήμερα 20.09.2015(Βίντεο-Φώτο)

22-12-2015

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015
















 Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τις 20.09.2015, τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης (ομ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) και Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος).

















Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις κυβερνητικές επιθεσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αλήθειας το τελευταίο διάστημα. Μίλησε για την εξαφάνιση του πορίσματος από την ιστοσελίδα της Βουλής, την πραξικοπηματική κήρυξη λήξης εργασιών, την παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μήνυση για το γεγονός.


















"Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς", υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως "δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων". Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα ειρωνικά σχόλια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, σχετικά με τον επονείδιστο και παράνομο χαρακτήρα του χρέους, υπενθυμίζοντας πως την ορολογία αυτή χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν συνθηκολογήσει.
















Η τέως Πρόεδρος της Βουλής μίλησε, επίσης, για τη διεθνή δραστηριότητα της Επιτροπής και την παρουσίαση των Πορισμάτων της σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι ενώ ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις των πανεπιστημίων Columbia (Νέα Υόρκη) και LSE (Λονδίνο). Σημείωσε πως σε όλες τις εκδηλώσεις διανεμήθηκαν τα Πορίσματα της Επιτροπής. Πρόσθεσε ότι ήδη αναλαμβάνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες είτε κατατέθηκαν αιτήματα για λογιστικό έλεγχο του χρέους σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

















Μίλησε, τέλος, για την συνάντηση της Επιτροπής με τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος κ τα ανθρώπινα δικαιώνατα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 8.12.2015, αναφερόμενος στη σημασία της ίδρυσης και του έργου της Επιτροπής, στην ανάγκη συνέχισης του λογιστικού ελέγχου του χρέους και στην απόλυτη αναγκαιότητα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

















Αναφορικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί η υπό πολιτική δίωξη Επιτροπή, αφού ο Γιάννης Μαύρος, γιος του Γεωργίου Μαύρου, προσέφερε το γραφείο του πατέρα του χωρίς αντάλλαγμα για να συνεδριάζει και να διατηρεί τα γραφεία της η Επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή ώστε να συνεχίσει τις εργασίες της ανεπηρέαστη από τον πόλεμο και τη δίωξη που δέχεται από το νεομνημονιακό καθεστώς.






http://www.zoikonstantopoulou.gr/interviews/press-releases/item/zwh-kwnstantopoylou-h-epitroph-alhtheias-dhmosiou-xreous-diwketai-politika-apo-tous-neomnhmoniakoys


 Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2015/12/20092015.html

Σχόλια