Καταδίκη σοκ στη μάνα που έκλεψε μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα για να ταΐσει το παιδί της – Στην φυλακή για τρόφιμα αξίας 30 ευρώ!

25-12-2015


















 Η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε και με το παραπάνω στην περίπτωση μιας φτωχής κι αδύναμης γυναίκας η οποία… έκλεψε για να φάει!

Σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ. Πρόκειται για ένα απίστευτο γεγονός που έχει σοκάρει όσους το γνωρίζουν ενώ προκάλεσε έντονες συζητήσεις και απορίες στους κόλπους των δικηγόρων αφού τα δικηγορικά πηγαδάκια στο Δικαστικό Μέγαρο βοούν στην κυριολεξία για την περίπτωση της ταλαίπωρης γυναίκας.

Όπως γράφει το dete.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες περίπου, στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκεκριμένη Πατρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού έχει μείνει άνεργη ενώ έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της. Προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της χωρίς πηγές εσόδων παρά μόνο την βοήθεια που της προσφέρουν γείτονές της και ορισμένοι μακρινοί συγγενείς της. Τη μέρα που συνέβησαν όλα λοιπόν, προφανώς δεν άντεξε στην ανέχεια και αποφάσισε να διαπράξει την κλοπή. Επί πολλές ώρες στεκόταν έξω από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας και ζητιάνευε με το παιδί ανά χείρας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μπει στο κατάστημα. Μετά από λίγα λεπτά βγήκε έξω αλλά χτύπησε ο συναγερμός. Η ίδια είχε κρύψει στο μπουφάν της ορισμένα τρόφιμα. Μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα. Προφανώς πάνω στην απόγνωσή της ξέχασε ότι θα χτυπούσε ο συναγερμός και ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών.


Η γυναίκα, που είχε πέσει στα γόνατα και κλαίγοντας εκλιπαρούσε να μην την τιμωρήσουν, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας, αλλά παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού μαζί με το παιδί. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με την Αυτόφωρη διαδικασία για να δικαστεί αμέσως. Και μάλιστα δεν έλειψαν οι δικηγορικές φωνές που έλεγαν ότι θα έπρεπε, παρά το αδιαμφισβήτητο αδίκημα, η υπόθεση να παραπεμφθεί για αργότερα και η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη. Αντ’ αυτού οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ αφιλοκερδώς γνωστός Πατρινός δικηγόρος προσφέρθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη και μάλιστα της επέβαλε ποινή φυλάκισης ύψους 4 μηνών, την ανώτερη δηλαδή ποινή για κλοπή τέτοιας αξίας (δηλαδή για 30 ευρώ) όπως μας εξήγησε δικηγόρος.



Πηγή:http://www.contraseolous.gr/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B5/ 



Σχόλια