Βρήκαν βόμβα σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι!

20-12-2015
















 Έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα - Πρόκειται για ένα Boeing 777 το οποίο μετέφερε 459 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα - Η συσκευή εντοπίστηκε σε τουαλέτα - Ανακρίνονται έξι «ύποπτοι» επιβάτες

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η Γαλλία συγκλονίζεται σήμερα από την είδηση ότι μια βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε αεροσκάφος της Air France που είχε προορισμό το Παρίσι!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν στο Boeing 777 της Air France, που πετούσε από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, σήμανε συναγερμός, καθώς το πλήρωμα του αεροπλάνου εντόπισε μια «ύποπτη» συσκευή στις τουαλέτες.

Το πλήρωμα ενημέρωσε αμέσως τους πιλότους και εκείνοι ζήτησαν να πάρουν άδεια προκειμένου να προσγειωθούν στην Κένυα. Το αίτημά τους εγκρίθηκε και το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα, έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα.

Παρά την αναστάτωσή τους, οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο και αμέσως ειδικά συνεργεία μπήκαν στο Boeing και άρχισαν να εξετάζουν το «ύποπτο» πακέτο.
Πηγές από την γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως μια συσκευή, η οποία πιστεύεται πως είναι βόμβα, βρέθηκε μέσα στις τουαλέτες, γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα του αεροπλάνου να ζητήσει από τις αρχές της Κένυα να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Λίγες ώρες αργότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της συσκευής και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για βόμβα! Επίσης, οι αρχές στην Κένυα αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές της Γαλλίας και του Μαυρίκιου καθώς και ότι ανέκριναν πολλούς από τους επιβάτες προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο με τη βόμβα.

Ωστόσο, είπαν ότι τώρα έχουν περιοριστεί σε «έξι υπόπτους». Ένας από τους επιβάτες της πτήσης μίλησε σε δημοσιογράφους και είπε πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν το αεροσκάφος άρχισε αργά να κατεβαίνει. Οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για τη βόμβα, αλλά οι πιλότοι τους είπαν ότι θα προχωρούσαν σε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος.


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια