ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ...

22-12-2015

















 «Το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσει και για το 2016 να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές ...
στις διεθνείς και βαλκανικές επιστημονικές Ολυμπιάδες, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις κατά τόπους διοργανώσεις». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος προς τιμήν των διακριθέντων μαθητών στις μαθητικές Ολυμπιάδες του 2015.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο οποίος τόνισε: «Η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσήλωση στην προσπάθεια του κάθε παιδιού, αλλά και μία συλλογική προσπάθεια στήριξης του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει, επίσης, να τιμήσουμε σήμερα». Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διάκριση στις μαθητικές Ολυμπιάδες σηματοδοτεί και τη διάκριση του δημόσιου σχολείου, το οποίο αν και έχει κατηγορηθεί, παραμένει αξιόπιστο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να γίνει καλύτερο: «Να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με βασική επιδίωξη την ισότητα σε μία παιδεία που θα καλλιεργεί ολοκληρωμένους πολίτες» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Φίλης ευχαρίστησε το Ίδρυμα για τη στήριξή του και επεσήμανε ότι για την κυβέρνηση είναι καθήκον η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και γι' αυτόν τον λόγο «μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, που μπορούν να βοηθήσουν για την αναβάθμιση και ενθάρρυνση του δημόσιου σχολείου».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένα πλάνο τεσσάρων χρόνων για την παιδεία, το οποίο θα είναι το αποτέλεσμα του διαλόγου που θα ξεκινήσει για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Δεν μας αρέσει το σχολείο ως διάδρομος για το πανεπιστήμιο, θέλουμε να αποκτήσει αυτόνομο μορφωτικό ρόλο και να γίνει προθάλαμος για το πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια