Σκληρή αντιπολίτευση με φόντο νέο εσωκομματικό ναυάγιο στη ΝΔ

2-12-2015
















 Με ολομέτωπη επίθεση και υιοθέτηση της αντιπολιτευτικής ρητορικής του «όχι» σε όλα πορεύεται η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που στο εσωτερικό της δεν φαίνεται ακόμα φως στο τούνελ της εσωστρέφειας και οι εσωκομματικές εκλογές παραμένουν στον αέρα.

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τόσο τον προϋπολογισμό όσο και το Ασφαλιστικό επανέλαβε κατ' αυτόν τον τρόπο ο μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση και τώρα αναζητά συνενόχους».

Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα».

Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως «το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό, το άγχος του αφορά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων. Τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί», είπε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στα ψέματά της και ψάχνει διέξοδο». Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει περικοπές συντάξεων πάνω από 3 δισ. ευρώ και «οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των λαϊκιστών», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η ΝΔ τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων.

Στον αέρα εταιρία και εκλογές

Εν τω μεταξύ στις καλένδες παραπέμπει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία τις τελικές αποφάσεις για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τις εσωκομματικές εκλογές, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανέβαλε τη συνεδρίασή της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από τη Συγγρού για την εταιρία είναι εξαιρετικά συγκεχυμένες, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ακόμα δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση, ενώ η Vodafone που μέχρι πριν από λίγες ημέρες θεωρούνταν «κλειδωμένη» μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε απαντήσει.

Μετά και αυτές τις εξελίξεις και τη συνέχεια του... χάους στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρείται πολύ δύσκολο η Νέα Δημοκρατία να προλάβει την ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου που είχε τεθεί από πολλά στελέχη ως ημερομηνία «κλειδί» μετά το αρχικό φιάσκο και φαίνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπεμφθούν οι εκλογές . Ένα τέτοιο ενδεχόμενο νέας παράτασης βρίσκει ευήκοα ώτα στα στρατόπεδα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη που προκρίνουν την αξιοπιστία της διαδικασίας ως το ύψιστο διακύβευμα, την ώρα που Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης επιμένουν πάση θυσία για εκλογές την 13η του μήνα. Ενδεικτικές είναι οι «σπόντες» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην ΚΟ, ο οποίος έκανε λόγο για «σκόπιμες καθυστερήσεις».



Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια