ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

28-12-2015


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζει για τρείς ακόμα παραστάσεις «Το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αγραφιώτη. Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, καλείται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που φαίνεται στα επίσημα κρατικά αρχεία ότι εκτρέφει και το οποίο στην πραγματικότητα είναι ενα ... σακάκι. Η υπόθεση εξελίσσεται στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού όπου ο πρωταγωνιστής Ιβάν Αντόνωφ καθηγητής γλωσσολόγος έρχεται αντιμέτωπος με την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για να αποδείξει το αυταπόδεικτο ! Στην επίπονη πορεία του για την απόδειξη της αλήθειας ο Ιβάν θα απομείνει μόνος αλλά αυτό δεν θα τον πτοήσει, αντίθετα θα γίνει ο κινητήριος μοχλός στην πάλη του με την πανίσχυρη εξουσία.

Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα Σ. Στρατίεβ, έννοιες και πράξεις διεκδικήσιμες και όχι δεδομένες. Παραστάσεις : Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου , Τετάρτη 30Δεκεμβρίου & Κυριακή 3Δεκεμβρίου .
ώρα έναρξης 8μ.μ. Τηλέφωνα κρατήσεων 22613 50818 & 6972488412 Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)

 Παίζουν οι :

Γιώργος Μαυρουδής (ΚΟΥΡΕΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)

Δημήτρης Λεβέντης (ΙΒΑΝ ΑΝΤΟΝΩΦ), Ειρήνη Γουργιώτη (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΥΡΕΙΟΥ)

Κωνσταντίνος Δημητρέλος (ΕΒΓΓΕΝΙ) , Μαρίνος Φίλων (ΤΖΟΡΟ)

Μάκης Κόκκορης (ΧΩΡΙΚΟΣ Α', ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΙΝΕΤΑ)

Βάσω Μαργέλου (ΝΤΙΚΟ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)

Σπύρος Κακοσαίος (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) , Παντελής Μπατσούλης (ΙΒΑΝΩΦ)

Κατερίνα Σουλιώτη (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)

Γιώργος Ηλιάδης (ΧΩΡΙΚΟΣ Β') , Αντωνία Σαραντίδου (ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΙΕΒΑ)

Κατερίνα Σούφρα (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ) , Σπύρος Γουργιώτης (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)

Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου

Μουσική επιμέλεια: Αστέρω Κουτσουλέρη

Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια