ΕΟΠΥΥ: Με αναστολή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων απειλούν οι γιατροί

22-12-2015

















 Tην άμεση απόφαση για την παράταση των συμβάσεων ζητά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ διαφορετικά απειλεί με αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από την 1η Ιανουαρίου 2016. Σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ το αίτημα για την έκδοση ΦΕΚ όπου θα αναγράφεται επίσημα η παράταση των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2015. Ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας έχουν ανακοινώσει τις κατά καιρούς παρατάσεις που δόθηκαν στις συμβάσεις των γιατρών, με την τελευταία δέσμευση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για παράταση της σύμβασης τουλάχιστον μέχρι 31/03/2016, χωρίς ωστόσο να εκδοθεί ΦΕΚ ώστε αυτές να επισημοποιηθούν, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν οι συμβαλλόμενοι ιατροί να χάσουν τα λεφτά τους από τον Οργανισμό.

Οι γιατροί προτείνουν παράταση της σύμβασης τους μέχρι 30/06/2016 ώστε, να προηγηθεί διαβούλευση για τις νέες συμβάσεις και το νέο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως λένε, σε περίπτωσης έκδοσης ΦΕΚ, απαιτείται άμεση πληρωμή δύο τουλάχιστον μηνών ( 7ος και 8ος 2015 ) μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και των δύο επόμενων μηνών (9ος και 10ος 2015) στην επόμενη οριστικοποίηση, με αποκατάσταση της ροής πληρωμών των δεδουλευμένων, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση της λειτουργίας των ιατρείων. Σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερθέντων, θα εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

Εξετάζεται επίσης, η ομαδική κατάθεση ατομικών αγωγών κατά του ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και του υπολειπόμενου 10% των επισκέψεων / πράξεων / εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.



Πηγή:www.stogiatro.gr

Σχόλια