1,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ απο τις μεθοδευσεις του Στουρναρα

16-1-2016
























Με αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη ο οποίος είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας ορίζει και καθορίζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του κλείνει τράπεζες τις διαχωρίζει κατά το δοκούν και τις χαρίζει έναντι πινακίου φακής στις συστημικές τράπεζες οι οποίες πλέον περάσανε σε χέρια ξένων.

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν το κλείσιμο της Πανελλήνιας τράπεζας αλλά και αυτής της Πελοποννήσου στις οποίες επέβαλλε δια της απειλής την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με πρόσχημα τον περιβόητο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Έναν δείκτη που κανείς δεν μας είπε ούτε τον τρόπο εξεύρεσης του ούτε την λειτουργικότητα του. Με αυτή την διαδικασία λοιπόν και σύμφωνα με το οποίο μπήκαν οι υπογραφές για την απορρόφηση του καλού τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας, της ισχυρότερης συνεταιριστικής τράπεζας στη χώρα, σε μια τράπεζα που έχει κερδίσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα από την κρίση και το μνημόνιο. Αυτό ήταν αιτία να εγγράψουν ζημιές όλοι οι παλαιοί μέτοχοι που δεν ήταν άλλοι από τις συνεταιριστικές τράπεζες όπως και αυτή της τραπέζης Έβρου η οποία ενέγραψε ζημιά ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πειραιώς του ελληνικού λαού όπως επίσης του κυρίου Μιχάλη Σάλλα και προσφάτως των ξένων επενδυτικών funds επιχειρεί χάρη στην ασυδοσία που της εξασφάλισαν οι «θεσμοί» με προεξάρχουσα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε όσα σκάνδαλα αισχροκέρδειας κι αν συμμετέχει, να απορροφήσει μετά από το καλό τμήμα της ΕΤΒΑ, της τράπεζας της άλλοτε ανθούσας βιομηχανίας, και το καλό τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής γης, μία προς μία τις συνεταιριστικές τράπεζες, ξεκινώντας από την Πανελλήνια Τράπεζα.

Με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και με αδιαφανείς διαδικασίες απορρόφησε τα καλά τμήματα της μίας τράπεζας μετά την άλλη στις οποίες ανήκουν οι κυριότερες βιομηχανικές, γεωργικές γαίες και υποδομές στην Ελλάδα και τώρα απορροφά τα καλά τμήματα άλλων τραπεζών και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την κυβέρνηση φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού τα «κόκκινα δάνεια» που υπάρχουν στις εν λόγω τράπεζες. Το ίδιο θα πράξει και για τις υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες στην περίπτωση που διεκδικήσει την κυριότητά τους


Διαβάστε περισσοτερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/16.html


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια