Ασφαλιστικό αγροτών: Ο “ξαφνικός θάνατος” της παραγωγικής Ελλάδας(Εξαιρετικό)

14-1-2016


















Άρθρο του Δημήτρη Κοδέλα, γεωπόνου και πρώην βουλευτή Αργολίδας, στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς (τ. 294 , 09/01/2015) σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών.


Ασφαλιστικό αγροτών: Ο “ξαφνικός θάνατος” της παραγωγικής Ελλάδας
Ξαφνικός θάνατος ονομαζόταν στο ποδόσφαιρο το πρώτο γκολ που θα έμπαινε στην παράταση ενός αγώνα και με το οποίο τελείωνε το ματς και νικήτρια ομάδα ανακηρυσσόταν εκείνη που σκόραρε. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό των αγροτών θυμίζουν τον “ξαφνικό θάνατο”, δηλαδή το τελειωτικό, μοιραίο και οριστικό τέλος του αγροτικού κόσμου και της παραγωγικής Ελλάδας.

Για την παραπάνω διαπίστωση φαίνεται να αδιαφορεί ή να την αγνοεί η κυβέρνηση και ο υπ. Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ο οποίος με εξοργιστικό τρόπο αναφερόταν, πριν λίγες μέρες, στην Κρατική Τηλεόραση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τις φράσεις: “δικαιοσύνη”, “ισονομία”, “προστασία χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων”, “πρώτη φορά που εμείς στείλαμε κείμενο”. Δείτε παρακάτω για τι ψέμα μιλάμε και για τι έγκλημα/επίθεση ενάντια στον αγροτικό κόσμο και στην παραγωγή της χώρας!

Καταρχήν, οι βασικές αλλαγές όσον αφορά στο πεδίο της ασφάλισης των αγροτών συνοψίζονται στο ότι α) το κράτος αποσύρεται από οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη παρείχε, β) ο ΟΓΑ ενοποιείται με τα άλλα Ταμεία, γ) οι ασφαλιστικές εισφορές σταματούν να καταβάλλονται ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και μετατρέπονται σε φόρο επι του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και για την περίθαλψη.

Οι αλλαγές στις εισφορές περιγράφονται συνοπτικά στον παρακάτω Πίνακα 1.





Ας δούμε όμως για ποιά “δικαιοσύνη”, “ισονομία” και “προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων” μιλά ο υπουργός. Για το μισό 2015 και για το 2016 η πρόταση Τσίπρα-Κατρούγκαλου οδηγεί σε αυξήσεις των εισφορών για κύρια σύνταξη κατά 43%, τη στιγμή που ήδη οι μισοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές! Έτσι, η ετήσια εισφορά για την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία αυξάνεται από 753 σε 903 ευρώ και για την ανώτερη (7η) από 1635 σε 2100 ευρώ!


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_612.html



Πηγή:argolika.gr/?p=3197

Σχόλια