"Αργοπεθαίνει το νοσοκομείο της Θήβας"

8-1-2016




















 Διαβάστε την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Θήβας...

"Οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου μας σχετικά με τη φθίνουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών, όπως φαίνεται, κανέναν αρμόδιο δεν έχουν συγκινήσει ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε προκειμένου να ανασχεθεί αυτή η φθίνουσα πορεία.

Δυστυχώς η κατάρρευση του Νοσοκομείου θεωρείται μάλλον από τους αρμοδίους δεδομένη και μη αναστρέψιμη, αν όχι σκόπιμη και προσχεδιασμένη.

Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την άκριτη απομάκρυνση του μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Διοικητή κου Δεσύλα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, ενώ παράλληλα η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ενίσχυση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού , ακολούθησαν εσπευμένα απαράδεκτες και χαριστικές μετακινήσεις δύο ατόμων από τις ήδη υποστελεχωμένες Διοικητικές Υπηρεσίες.

Όσον αφορά τις παρεχόμενες Ιατρικές Υπηρεσίες: Οι μετακινήσεις Ιατρών από τον Ν. Βοιωτίας προς τον Ν. Φθιώτιδας συνεχίζονται . Η υπεραπασχόλιση του αποδυναμωμένου Ιατρικού προσωπικού δεν είναι χωρίς συνέπειες. Οι Ιατροί εξαντλούνται έχοντας ξεπεράσει τα «όριά τους».

Κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2015(διάστημα που εφημερεύει το Παθολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θήβας για όλο τον Ν. Βοιωτίας), δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα. Αυτό προέκυψε μετά την ΞΑΦΝΙΚΗ αναρρωτική άδεια του ενός εκ των τριών Παθολόγων μέσα στην εορταστική περίοδο.

Συνέπεια των ανωτέρω ήταν στις 29/12και 31/12/15 στον Ν. Βοιωτίας να μην υπάρχει εφημερεύων Παθολόγος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ταχθεί στην με κάθε τρόπο προστασία του Νοσοκομείου το οποίο ανήκει στο Θηβαϊκό λαό και όχι στις προθέσεις κάθε Διοικούντος. Είναι φανερό ότι εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους τις λύσεις (Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και Διοίκηση 5ης ΥΠΕ) , επιδεικνύουν μέγιστη αδιαφορία και απαξίωση και μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά, ότι θεωρούν τους πολίτες της Βοιωτίας , πολίτες «δεύτερης » κατηγορίας."


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια