Ρωμανιάς: Η επιπλέον μείωση στις πρόωρες συντάξεις δεν υπεβλήθη από τους δανειστές

5-1-2016


















 Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το 10%, η αυξημένη μείωση στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν υπεβλήθη από τους δανειστές. Εξυπνάδες του Μεγάρου Μαξίμου ήταν, αυτοί έκαναν την πρόταση. Στην αφέλεια και την άγνοια τους νόμιζαν ότι κάνοντας αυτό το πράγμα, θα κέρδιζαν άλλα».


Όπως τονίζει, τελικά χάθηκαν αυτά που πίστευαν πως θα κερδίσουν ενώ μπήκε κα πρόσθετη μείωση. Ακόμη σύμφωνα με τον Γ. Ρωμανιά «το 6% στις επικουρικές, που θα πήγαιναν δήθεν στον ΕΟΠΥΥ και το 2% επιπλέον μειώσεις σε αυτές στις κύριες, που κι αυτό θα πήγαινε δήθεν στον ΕΟΠΥΥ – και δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ από τότε». «Και οι κύριες επιβαρύνθηκαν με 2% μείωση και οι επικουρικές, που ήταν μέχρι τότε 0%, έγινε 6 %, δεν πήγε ούτε ένα ευρώ από τότε στον ΕΟΠΥΥ. Δεν υπάρχει τίποτα, ήταν η κουβέντα.

Αλλά και οι δύο αυτές, πολύ δυσμενείς ρυθμίσεις, το 10% στις πρόωρες το επιπλέον 10% της μείωσης και επιπλέον το 6% στις επικουρικές και το 2% στις κύριες, όλα αυτά ήταν εξυπνάδες των παιδιών του Μεγάρου Μαξίμου». Ο Γ. Ρωμανιάς χαρακτηρίζει «παιδάκια» τα στελέχη του υπουργείου στο οποίο έμεινε για πέντε μήνες και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας πως «πήγαιναν εκεί και έκαναν δήθεν διαπραγμάτευση και οι οποίοι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση - το Υπουργείο Εργασίας, και εγώ και ο τότε Υπουργός, ο Δημήτρης Στρατούλης, είχαμε περίπου αγνοηθεί. Γίνονταν προτάσεις απ’ αυτούς χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα».


Πηγή:www.dikaiologitika.gr

Σχόλια