Στο Παρίσι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη διεθνή Συνδιάσκεψη «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη»

22-1-2016





















Στο Παρίσι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη διεθνή Συνδιάσκεψη «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη»
Στη διεθνή Συνδιάσκεψη «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου 2016, θα συμμετέχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με ευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς, κινήματα, οργανώσεις, πολιτικούς, διανοητές και πολίτες από όλο τον κόσμο.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της αναβληθείσας Συνδιάσκεψης του περασμένου Νοεμβριου, που μετατέθηκε λόγω των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για ένα Σχέδιο Β’ που υπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Jean-Luc Melenchon (Ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς), Ζωή Κωνσταντοπούλου (τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), Γιάνης Βαρουφάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας), Oscar Lafontaine (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνιδρυτής του Die Linke) και Stefano Fassina (Βουλευτής Ιταλικής Αριστεράς, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας).

Κεντρικοί ομιλητές στη Συνδιάσκεψη θα είναι οι συνυπογράφοντες τη Διακήρυξη, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απευθύνει ομιλία στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου. Στις ομάδες εργασίας θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ευρωβουλευτές Miguel Urban (Podemos, Ισπανία), Fabio de Masi (Die Linke, Γερμανία), Javier Couso (Izquierda Unida, Ισπανία), Νίκος Χουντής (Λαϊκή Ενότητα, Ελλάδα), Marina Albiol (Izquierda Unida, Ισπανία), Lola Sanchez (Podemos, Ισπανία), καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, οικονομολόγοι, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Eric Toussaint και η καθηγήτρια στο London School of Economics και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας, Margot Salomon.

Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η επεξεργασία ενός Σχεδίου Β’ στην Ευρώπη, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό, την προστασία των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την απαλλαγή από το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, την πολιτική αλλαγή και την αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στη Συνδιάσκεψη αφορούν τη νομισματική πολιτική, το χρέος και τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι προσκεκλημένη του Jean Luc Melenchon, σε ειδική εκπομπή για την Ελλάδα, που θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγμστοποιήσει επαφές με τους εκπροσώπους του γαλλικού τύπου και των μμε.

 Το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης:www.euro-planb.eu/?page_id=85&lang=en

 ******


 Διαβάστε περισσότερα εδω:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_733.html#more


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια