ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

13-1-2016








Λαμία, 12 Ιανουαρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


















Το πλούσιο και παραγωγικό έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2015 επιβεβαίωσαν στην πρώτη συνάντησή τους, με το νέο έτος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2016στη Λαμία. Ο κ. Υπερήφανος, πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευχήθηκε εγκάρδια για το νέο έτος και ευχαρίστησε το σώμα του Δ.Σ. αλλά και το προσωπικό για τηνάψογη συνεργασία τους, μέσα από την οποία «λύθηκαν πολλά θέματα που απασχολούσαν την ΠΕΔ για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική υποστήριξη των Δήμων σε διάφορους τομείς» όπως είπε χαρακτηριστικά.



















«Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, που δουλεύει παραγωγικά για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και φέρνει αποτελέσματα. Άλλωστε, ένα συλλογικό όργανο όπως είναι η Π.Ε.Δ. θα ήταν αδύνατο να πετύχει χωρίς να υπάρχει συνεργασία. Κατά τον χρόνο που πέρασε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το 2016 θα προσφέρουμε πολλά περισσότερα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στις προσπάθειες των Δήμων και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο κ. Υπερήφανος.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά που όλο το 2015 στηρίξατε τις αποφάσεις που λάβαμε και φέρατε θέματα στο συμβούλιο που έπρεπε λυθούν, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους δημότες μας, τους Δήμους μας και την Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Υπήρξαμε διεκδικητικοί σε ό,τι αφορά τα θέματά μας απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση, ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της Αυτοδιοίκησης και θεωρώ πως η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποκτά μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ισχυρή φωνή» κατέληξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος.

Ακολούθως, στον άτυπο αυτό «απολογισμό» του 2015, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, μίλησε για «μια ουσιαστική χρονιά, με θετικό πρόσημο, αφού το σημερινό Δ.Σ.κατάφερε και έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα που για χρόνια δεν τα ακουμπούσε κανείς». Ο διάλογος συνεχίστηκε και με την εισαγωγή του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που είχε να κάνει με τις προτάσεις επί του Προγράμματος Δράσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που θα επικεντρωθεί στην «ενίσχυση» της κοινωνικής αλληλεγγύης της ΠΕΔ προς τους Δήμους, ενώ ακούστηκαν και συγκεκριμένες δράσεις που θα αρχίσουν να εξελίσσονται το 2016. Το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τέλος, επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016. Η πρώτη συνεδρίαση του 2016 ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και το μοίρασμα στα μέλη του Δ.Σ. συμβολικών χειροποίητωνγουριών που δημιούργησε η Δ/ντρια της ΠΕΔ κα Γεραντώνη.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια