ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

3-2-2016




















ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

-ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 , ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015 , ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΦΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2015 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ 62% ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.

-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ, ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΣ 100% ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ,ΟΔΗΓΗΣΕ 10 ΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ.


Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».
Πρόταση της κυβέρνησης είναι να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Προβλέπει:
-0,25% πρωτογενές έλλειμμα το 2015
+0,50% το 2016
+1,75% το 2017
+3,5% το 2018
Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους. Τα «κόκκινα» δάνεια δεν πωλούνται, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, σε εταιρείες.

--- Ωστόσο σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει ομάδα διαβούλευσης με το κουαρτέτο των πιστωτών, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση.---

Στο πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνεται ακόμη και το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ.

-Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το φορολογικό πακέτο της συμφωνίας

Με ένα άρθρο στο οποίο ενσωματώνεται δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων και με τα οποία έρχονται τα πάνω κάτω σε φόρους, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα, αγορά ενέργειας και κατασχέσεις επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση τον δρόμο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης από τον ESM.

Στο νομοσχέδιο ορίζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω της οποίας η ΓΓΔΕ θα στείλει προκαταβολικά ερωτήματα σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται αυτόματα και κεντρικά ενώ δίνεται η δυνατότητα διαρκούς ελέγχου των τραπεζών για την απόδοση ποσών που κατατίθενται μετά την επιβολή της κατάσχεσης και την υποβολή της δήλωσής τους μέχρι την εξόφληση των οφειλών για τις οποίες έχουν επιβληθεί τα κατασχετήρια.

Μειώνεται το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ

Επιπλέον μειώνεται σημαντικά το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς.

Το όριο κατεβαίνει στα 1.000 ευρώ και επιτρέπεται η κατάσχεση των απαιτήσεων εφόσον υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ κλιμακωτά και συγκεκριμένα στο 1/2 των 1.000 ευρώ για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και στο 100% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ για τα μεγαλύτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Μάλιστα τα νέα όρια θα έχουν αναδρομική ισχύ καθώς στις διατάξεις του νομοσχεδίου ορίζεται ότι οι τροποποιήσεις αυτές εφαρμόζονται επί των ενεργών κατασχέσεων, δηλαδή και για κατασχέσεις που έχουν ήδη γίνει.

Μειώνεται επίσης στα 1.250 ευρώ το κατώτερο όριο ακατάσχετο των καταθέσεων φυσικών προσώπων σε τράπεζες σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό το οποίο ρητά ορίζεται ότι υπολογίζεται ανά μήνα, ενώ αποκλείεται ο σωρευτικός υπολογισμός αυτού σε διαστήματα μεγαλύτερα του μήνα.
Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το αγροτικό ντίζελ από τα 66 στα 200 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2015 και στα 330 ευρώ, από την 1η Οκτωβρίου 2016. Προβλέπονται έσοδα 13 εκατ. ευρώ το 2016, 66 εκατ. το 2017 και 105 από το 2018 και μετά.

Επανέρχεται η προκαταβολή φόρου 55% για τους αγρότες για τα εισοδήματα του 2014 (από 27,5%)
Αυξάνεται σταδιακά η προκαταβολή φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες από το 55% για τα περυσινά εισοδήματα σε 75% για τα εισοδήματα του 2015 και σε 100% για τα εισοδήματα του 2016. Συνολικά αναμένονται έσοδα 370 εκατ. ευρώ από αγρότες και επαγγελματίες.

Μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις το ακατάσχετο όριο μειώνεται στα 1.250 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο αλλά μόνο για ένα πιστωτικό ίδρυμα.

Καταργείται ο «προληπτικός» φόρος 26% για συναλλαγές με χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (π.χ Κύπρος, Βουλγαρία)

Καταργείται η έκπτωση φόρου 2% για την εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Πρόβλεψη για 28 εκατ. ευρώ από το 2016 και μετά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2015/09/3-mnimonio3.html



 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια