Παράνομοι οι διορισμοί του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΡΑΕ

22-2-2016
















 Τόσο ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νίκος Μπουλαξής, όσο και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μανωλκίδης είναι στις θέσεις αυτές εντελώς παράνομα Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αλλεργία στις Ανεξάρτητες Αρχές, ειδικά όταν δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη τους, είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο πρόεδρος της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) Νίκος Μπουλαξής και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μανωλκίδης είναι στις θέσεις αυτές εντελώς (μα ολωσδιόλου) παράνομα. Και τούτο διότι δεν συγκέντρωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (θετική ψήφο από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων ορίζει ο σχετικός νόμος). Και αυτό παρότι η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με έγγραφό της είχε επισημάνει την απόρριψη των συγκεκριμένων υποψηφίων από την επιτροπή της Βουλής (όπως αποδεικνύεται και από το δημοσιευόμενο έγγραφο). Τι σημαίνει αυτό όπως λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι

■ Πρώτον, το γεγονός ότι και οι δύο ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους ενώ έχουν διοριστεί παρανόμως δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους (ποινικές ή μη). Και γι' αυτούς ο νόμος δεν προβλέπει τις εξαιρέσεις των πολιτικών προσώπων.

 ■ Δεύτερον, προκύπτουν σαφείς ευθύνες και για τον πρώην υπουργό που τους διόρισε παρανόμως, δηλαδή τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και τον νυν κ. Πάνο Σκουρλέτη που τους διατηρεί στη θέση τους. Αρκεί μια προσφυγή για να ξεκινήσει η διαδικασία, λένε οι ίδιοι νομικοί κύκλοι. Και φυσικά μπορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κυβέρνηση, αλλά, όπως είναι γνωστό, ό,τι ανεβαίνει... κατεβαίνει και μάλιστα στους καιρούς που ζούμε όλα (μα όλα) και γρήγορα συμβαίνουν και πιθανά είναι.

 Δείτε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι και οι δύο άνδρες είναι παράνομα στις θέσεις τους


Διαβάστε περισσότερα εδώanemosanatropis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_820.html


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr

Σχόλια