TEE TMHMA ANATΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: Δελτίο τύπου για την πρόταση ανάπλασης του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

7-3-2016












 Λαμία 7-03-2016

Δελτίο τύπου για την πρόταση ανάπλασης του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου


 Τη Δευτέρα 7/3/2016, σε συνέχεια της συνάντησης της προηγούμενης εβδομάδας με το Δ/νων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανάσιο Βούρδα, το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλη Καραναστάση και το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη, παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στη Λαμία στα μέλη της Αντιπροσωπείας και στα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών θεμάτων η πρόταση από την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου «Σιδηροδρομική Γραμμή Τιθορέα-Δομοκός» για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Σ.Σ. Λιανοκλαδιού, την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής και την προσαρμογή στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

 Κοινή διαπίστωση από όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη αξιοποίησης της περιοχής του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και η προσθήκη απαραίτητων συμπληρωματικών υποδομών για την αποτελεσματική λειτουργία του Σταθμού.

 Οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Νικόλαος Γάκης και Εύα Νοτοπούλου που σχεδίασαν την πρόταση για λογαριασμό της αναδόχου κοινοπραξίας συμμετείχαν σε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τα παρευρισκόμενα μέλη. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος τόνισε τη μεγάλη αναγκαιότητα του έργου για την καλύτερη λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού αλλά και για την εξέλιξή του σαν χώρο αναφοράς για ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων.

 Για το σκοπό αυτό το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και θα πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να διευκρινιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα διαδικαστικά θέματα και να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Σ.Σ.Λιανοκλαδίου.


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια