Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - ομιλία

2-4-2016



















«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη επεισόδιο του Μνημονίου, ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος, ενός καθεστώτος δεσποτείας».

«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το γεγονός ότι προωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα».

«Έχουμε την υποχρέωση να συγκροτήσουμε και να δρομολογήσουμε και μορφές αγώνα επιστημονικές και νομικές και συγκρότηση επιτροπών νομικής άμυνας και συμπαράστασης στους πληττόμενους συμπολίτες μας, σε όλους εκείνους που αποκρούουν μέτρα εξουθενωτικά».

Να συμπράξουμε:

με εκείνους που αγωνίζονται για την αποτροπή των πλειστηριασμών,
με εκείνους που αγωνίζονται για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών,
στην κατάρτιση εννόμων διαδικασιών και ενδίκων βοηθημάτων και μέσων για την προσβολή των αντισυνταγματικών φόρων,
με τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και όχι όταν διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία.

Να προωθήσουμε:

- διαδικασίες υποχρέωσης της Κυβέρνησης να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Να συμπαρασταθούμε: 

- στις διαδικασίες προστασίας της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα,

- στις διαδικασίες προσβολής του ΕΝΦΙΑ.

«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετατρέπεται σε Σωματείο και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι συνάδελφοι να συμπράξουν σε αυτό το έργο αμφισβήτησης, αποκωδικοποίησης, νομικής αξιολόγησης και λογιστικού ελέγχου του χρέους».

«Οι δικηγόροι να ασκήσουμε το λειτούργημά μας κατά τρόπο αγωνιστικό και χρήσιμο στην κοινωνία».

«Να συνεχίσουμε τον αγώνα, που πλήττει μία Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στην κοινωνία».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε χθες στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που διακόπηκε και θα συνεχισθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μη συνεχιστούν οι επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου με την Τρόικα, «καθώς είναι ένα καθεστώς μη νομιμοποιημένο, μη δημοκρατικό, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν πρέπει ούτε εμμέσως να νομιμοποιήσει».

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «προωθείται από υπουργούς – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Και ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο προωθούν αυτά που προωθούν δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος από το ΔΣΑ, λόγω της ιδιότητάς τους. Και το λέω αυτό έχοντας τιμήσει τις δικές μου υποχρεώσεις ως δικηγόρου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής».
Στη συνέχεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε στην μετατροπή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε Σωματείο και κάλεσε όλους τους δικηγόρους «να συμπράξουν σε αυτό το έργο αμφισβήτησης, αποκωδικοποίησης, νομικής αξιολόγησης και λογιστικού ελέγχου του χρέους» ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΣΑ για το γεγονός ότι «σε μία περίοδο που από την Κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Βουλής διώκεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, μία Επιτροπή που ουσιαστικά αμφισβητεί το χρέος με το οποίο συνδέεται και το ασφαλιστικό και όλα τα μνημονιακά μέτρα, δέχθηκε να φιλοξενήσει την Επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο και να πραγματοποιηθεί εκεί η συνάντηση της Επιτροπής με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το Χρέος και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής».

«Ως επιστημονικός σύλλογος», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «πέραν των μορφών αγώνα που έχουμε ήδη υιοθετήσει και τους οποίους πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί πλήττουν μια Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στην κοινωνία, έχουμε ταυτόχρονα την υποχρέωση να συγκροτήσουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να δρομολογήσουμε και μορφές αγώνα επιστημονικές και νομικές: Συγκρότηση επιτροπών νομικής άμυνας, συμπαράστασης στους πληττόμενους συμπολίτες μας, συμπαράστασης σε όλους εκείνους που αποκρούουν μέτρα εξουθενωτικά, όπως αυτά που πλήττουν εμάς. Να συμπράξουμε με εκείνους που αγωνίζονται για την αποτροπή των πλειστηριασμών, να συμπράξουμε με εκείνους που αγωνίζονται για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, να συμπράξουμε στην κατάρτιση εννόμων διαδικασιών και βοηθημάτων και μέσων για την προσβολή των αντισυνταγματικών φόρων, να συμπράξουμε και να δημιουργήσουμε διαδικασίες υποχρέωσης της Κυβέρνησης να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά εμείς έχουμε τα εργαλεία να τα προσφέρουμε στην κοινωνία αυτήν τη στιγμή. Να συμπαρασταθούμε στις διαδικασίες προστασίας της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα, στις διαδικασίες προσβολής του ΕΝΦΙΑ. Να συμπράξουμε και με τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και όχι όταν διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία. Και να υποστηρίξουμε όλα εκείνα τα κινήματα που αυτήν την στιγμή ενεργοποιούνται προς την ίδια κατεύθυνση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_67.html 

Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr

Σχόλια