Επιλογές Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

30-4-2016
















Θήβα 28/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μία μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που περιλαμβάνει τον κάθε εργαζόμενο, κάθε οικογενειάρχη και κάθε ευσυνείδητο δημοκράτη πολίτη.
Είναι μια μέρα ιστορικής μνήμης που μας επιβάλει να θυμηθούμε όλους αυτούς τους αγώνες που έγιναν για το σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την κορύφωση της πολυμέτωπης κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Στο διάστημα αυτό αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, καθηλώθηκε η ανάπτυξη και δοκιμάστηκε η συνοχή της κοινωνίας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά επομένως, συμβολίζει πλέον και την προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε σαν έθνος για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την ταυτότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η οποία βάναυσα και χωρίς διακρίσεις ισοπέδωσε κεκτημένα και θυσίες γενεών. Ο Δήμος Θηβαίων αποτίει φόρο τιμής στους ανά τους αιώνες εργαζόμενους αγωνιστές και στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής προς όλους τους πολίτες.

Ας γίνει η Εργατική Πρωτομαγιά ο φάρος για την πρόοδο και την ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη.
Χρόνια Πολλά, καλό μήνα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια