Συμβαίνει τώρα:Χωρίς την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, και τον επικεφαλής του εκπροσώπου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Χίλτον.

4-4-2016

















Βαριά ατμόσφαιρα στη σύσκεψη, φρούριο περικυκλωμένο από ανθρώπους της ασφάλειας το ξενοδοχείο

Χωρίς την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, και τον επικεφαλής του εκπροσώπου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Χίλτον. Η απουσία τους αποτελεί γρίφο για την ώρα, στον απόηχο μάλιστα των αποκαλύψεων των ιδιωτικών συνομιλιών και την αναφορά για στρατηγική πιστωτικού γεγονότος εκ μέρους του ΔΤΝ.

Φαίνεται πως τίποτε δεν είναι ίδιο με πριν. Στην αίθουσα συσκέψεων στο Hilton η ατμόσφαιρα είναι βαριά ενώ το ξενοδοχείο μοιάζει φρούριο περικυκλωμένο με ανθρώπους της ασφάλειας αλλά και της ΕΥΠ.

Η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση… πολέμου παρά το γεγονός ότι το Ταμείο είναι ίσως ο πιο ισχυρός σύμμαχος της χώρας στις προσπάθειες διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία με τελευταία "κρούσματα" την χθεσινοβραδινή σε πολύ έντονο ύφος απαντητική επιστολή της Λαγκάρντ η οποία ανέφερε ότι «οποιαδήποτε εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα χρησιμοποιούσε ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανοησία υποστηρίζει η επικεφαλής του Ταμείου. Έχουμε ακόμα απόσταση». Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία με τελευταία "κρούσματα" την χθεσινοβραδινή σε πολύ έντονο ύφος απαντητική επιστολή της Λαγκάρντ η οποία τονίζει ότι «οποιαδήποτε εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα χρησιμοποιούσε ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανοησία υποστηρίζει η επικεφαλής του Ταμείου. Έχουμε ακόμα απόσταση». Να σημειωθεί ότι πολλά μέτωπα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοιχτά και αφορούν κυρίως την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ η μεγαλύτερη απόσταση υπάρχει σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τις αποκρατικοποιήσεις.


Πηγή:ependisinews.gr/blog/oikonomia/xoris-velkoyleskoy-kai-kostelo-i-synantisi-sto-xilton-grifos-i-apoysia-toys

Σχόλια