Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

WikiLeaks – ΔΝΤ – «Διαρροές» και «κόντρες» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αποτελούν μέρος της σκηνοθεσίας του 4ου ισοπεδωτικού μνημονίου που προετοιμάζεται με ορίζοντα πέραν του 2025.

6-4-2016

WikiLeaks – ΔΝΤ – «Διαρροές» και «κόντρες» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αποτελούν μέρος της σκηνοθεσίας του 4ου ισοπεδωτικού μνημονίου που προετοιμάζεται με ορίζοντα πέραν του 2025.
Τι αποδεικνύεται με τις διαρροές των WikiLeaks; Ότι η κρίση που βαθαίνει στον καπιταλισμό υποχρεώνει τον τελευταίο σε ένα ευρύτατο ξεκαθάρισμα. Οι offshore αποτελούν εργαλείο άσκησης της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής δραστηριότητας με όλα τα παραστατικά της νομιμότητας από κράτη και οικονομικούς οργανισμούς. Το ξεκαθάρισμα που επιχειρείται έχει στόχο να περιορίσει τη δυνατότητα και το εύρος της μεταξύ λιγότερων και ισχυρότερων οικονομικών κέντρων /παραγόντων. Αποτελεί μέρος της καταστροφής κεφαλαίου που αποτελεί κανόνα στον καπιταλισμό και προηγείται πάντοτε ενός παγκόσμιου πολέμου εάν δεν γίνει εφικτή η αναδιανομή που επιχειρείται μέσα από τις επαναμβανόμενες κρίσεις και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις που αυτές προοιωνίζονται.
Μέρος αυτού του ξεκαθαρίσματος αποτελεί και ο κόσμος της εργασίας που καλείται βίαια να επωμισθεί τη κρίση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και να πληρώσει. Ένα χρειαστεί θα πληρώσει και με το αίμα του.

Οι «διαρροές» των συνομιλιών του ΔΝΤ στοχεύουν στην παραπλάνηση και ενισχύουν αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες. Το ΔΝΤ είναι εδώ και θα παραμείνει. Η «προστάτιδα» του κ. Τσίπρα, Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, συνεργάζεται απόλυτα με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και από κοινού εγγυώνται τη συνέχιση της βαριάς λιτότητας στην Ε.Ε.

Ο Κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι οδηγείται αναπότρεπτα με τις πολιτικές που υπηρετεί και τις συμμαχίες που επιδιώκει στο 4ο μνημόνιο, με σκληρότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα και φτώχεια που οδηγούν στην απόλυτη ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Η σκηνοθεσία των διευθυντηρίων με την αγαστή συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΑΛ αποσκοπεί στην αναίμακτη εφαρμογή, όσο είναι δυνατόν, αυτής της πολιτικής καθόσον αστάθμητοι παράγοντες που ελλοχεύουν μπορούν να τινάξουν τους σχεδιασμούς στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες συμπεριλαμβανομένου και απευκταίου γι’ αυτούς ενός ντόμινου στη συνέχεια σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Το προσφυγικό είναι μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει καμία συμφωνία προκειμένου να επιτευχθεί η «αποσυμφόρηση» που ελπίζει ο κ. Τσίπρας. Τα μεταναστευτικά ρεύματα ουδέποτε ανακόπηκαν στην ιστορία και είναι αυτά που επέβαλλαν τις μεγάλες αλλαγές. Οι φράχτες και οι απελάσεις αποτελούν μονάχα σημάδια έκφρασης πανικού από αυτούς που βλέπουν τη μεγάλη καταιγίδα να ξεσπάει και ψάχνουν ομπρέλα να προφυλαχθούν.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/04/4_6.html#more 


Πηγή:www.inred.gr/skinotheteitai-to-4o-mnimonio/
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...