ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

18-5-2016



















 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ "ΟΝΝΕΔ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΔ "ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"

H έκπληξη στο εσωτερικό της ΝΔ για την οποία γράφαμε στο Fimotro πριν από τρεις ημέρες συνέβη τελικά στις φοιτητικές εκλογές. Αποφασίζοντας να δημιουργήσουν νέα πολιτική κίνηση εκατοντάδες νεολαίοι επέλεξαν...

να μην καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά ως ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ΄λινηση αφορά φοιτητές από περίπιου 100 σχολές από όλη την Επικράτεια της χώρας.


Το κείμενο των μελών της ΟΝΝΕΔ:

Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει
Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας, στην ιδεολογία που δοκιμάστηκε, ενέπνευσε και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους. Είμαστε μια γενιά που συνεχίζουμε αυτό που έχτισαν κάποιοι πριν από εμάς, σε πολύ δύσκολες εποχές και συνθήκες με συνεχή αγώνα και σήμερα δικαιώνονται. Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν και άλλες συνεχίζουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη για να πάμε πιο μπροστά, για να έχουν όλες οι νέες και οι νέοι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες.

Σε αυτό το δρόμο που συνειδητά επιλέξαμε έχουμε οδηγό όλα εκείνα που διαχρονικά εκφράζουν και συμβολίζουν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ. Tην ιδεολογία, τους αγώνες και κυρίως τις μεγάλες νίκες απέναντι σε παλιές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα. Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά.

Δεν πιστεύουμε σε ουτοπίες, είμαστε ρεαλιστές όμως έχουμε αρχές και μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία και να πιστεύουμε στις ιδέες που άλλαξαν την εποχή.

Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια