Το ΤΕΕ διαγράφει Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη

7-5-2016















«Οι βουλευτές-μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα παραπεμθούν στο πειθαρχικό με εισήγηση διαγραφής» τονίζεται σε ανακοίνωσή του - Οικονομικό επιμελητήριο: Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για την ψήφο σας - Την επόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από δικηγορικούς συλλόγους

Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός.

Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη - βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Θα ανακοινώσει μάλιστα με δημόσια καταχώρηση τα ονόματα όσων βουλευτών το ψηφίσουν και υπενθυμίζει σε όσα μέλη του βουλευτές το ψηφίσουν, τον κώδικα δεοντολογίας του ΤΕΕ, καθώς και ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή τους από μέλη του ΤΕΕ.

Μάλιστα, Δικηγορικοί και Ιατρικοί σύλλογοι της χώρας προσανατολίζονται τώρα και αυτοί να ακολουθήσουν το δρόμο του ΤΕΕ. Να παραπέμψουν δηλαδή με το ερώτημα της διαγραφής στα πειθαρχικά τους συμβούλια όλους τους βουλευτές-μέλη τους που θα ψηφίσουν το Ασσφαλιστικό. Ενδεικτική είναι η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη να ανακοινώνει ότι η στάση των 12 βουλευτών μελών του συλλόγου θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης. Για όσους έχουν ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα γίνει εισήγηση να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής τους.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή συνολικά υπάρχουν 20 γιατροί-μέλη του Κοινοβουλίου, εκ των οποίων οι 12 ειναι μέλη του ΙΣΑ.

Στην ίδια γραμμή αποφάσισε να κινηθεί και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια να δέχεται εισηγήσεις διαγραφής των 15 οικονομολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κόλλιας.

Σύμφωνα με πηγές, πάντως, έγινε προσπάθεια εκ των έσω και με πολιτική παρέμβαση να αναβληθεί η ψήφιση της απόφασης της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ για τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.protothema.gr/politics/article/576045/to-tee-diagrafei-tsipra-voutsi-fotiou-spirtzi-famello-flabourari- 


 Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια