Προσλήφθηκαν 123 άτομα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, και καλοκαιριάτικα δεν βρίσκουν, που να μείνουν

14-6-2016

















 της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr

Την περασμένη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) ανακοίνωσε την έγκριση 62 ακόμα προσλήψεων (με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 12 μήνες) για την κάλυψη των αναγκών του νεοσύστατου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στις προσλήψεις αυτές περιλαμβάνονται και 21 γιατροί.

Με τη νέα αυτή έγκριση ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 123 άτομα.
Έτσι ολοκληρώνεται η υλοποίηση του στόχου, της ΑΕΜΥ, λειτουργίας του νοσοκομείου με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του νησιού και των πολλαπλάσιων επισκεπτών της Σαντορίνης. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 10 μήνες μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική προσπάθεια, με την διοικητική παραλαβή του Νοσοκομείου από τον Ανάδοχο του έργου, δηλαδή την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Όμως παρά τις γρήγορες ενέργειες που γίνονται από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο προκειμένου να λειτουργήσει καλοκαιριάτικα το νοσοκομείο, κινδυνεύει η λειτουργία του, αφού δεν έχει προβλεφτεί που θα βρει να μείνει όλο αυτό το προσωπικό.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι απεγνωσμένα, ψάχνουν σπίτια, για να μείνουν, αλλά δεν βρίσκουν πουθενά. Το τηλέφωνο του Δημαρχείου έχει σπάσει προκειμένου να δώσει κάποιες πληροφορίες για ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει.

Εννοείται ότι αν θέλουν να βρουν σε τουριστικά καταλύματα βρίσκομαι δωμάτια, αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα χρεώνουν με την μέρα. Φυσικά οι άνθρωποι που θα παίρνουν καθαρά από 600 έως 900 Ευρώ στο χέρι δεν έχουν καμία δυνατότητα να επιβαρυνθούν με τόσο μεγάλα έξοδα.

Ο λόγος που δεν βρίσκει διαμονή αυτήν την εποχή το νεοπροσληφθέν προσωπικό στη Σαντορίνη, δεν είναι ότι υπάρχει πληρότητα από τουρίστες στο νησί, αλλά το νησί ήδη φιλοξενεί όλο το εποχικό προσωπικό που έρχεται να εργαστεί τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα.

Βέβαια υπάρχει και μια ακόμα εκδοχή, ότι το νέο προσωπικό, δεν βρίσκει διαμονή, επειδή δεν είναι από την Σαντορίνη. Αρκετούς μήνες τώρα, υπάρχει μια συζήτηση, στο νησί, για την εντοπιότητα του προσωπικού.

Επίσης θα πρέπει να αναρωτηθούμε με ποια λογική κατασκευάστηκε ένα τόσο σύγχρονο και μεγάλο νοσοκομείο, που στοίχισε 14.000.000 στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν έγινε καμιά πρόβλεψη για την διαμονή του προσωπικού που θα το στελεχώσει.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό ελλείψει διαμονής να υπάρξουν προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πηγή: medlabgr.blogspot.com/2016/06/123.html#ixzz4BZZISVaO

Σχόλια