ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα με απόφαση δικαστηρίου!!!Το γεγονός δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά γράμματα και πρέπει να κινηθούμε όλοι!!!

19-6-2016


















ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα με απόφαση δικαστηρίου!!!

Το γεγονός δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά γράμματα και πρέπει να κινηθούμε όλοι. Μπορεί η
συγκεκριμένη απόφαση να…αφορά τη γείτονα Ιταλία, αλλά κοντοζυγώνει και εδώ. Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτής της απόφασης;

Κι όμως είναι αλήθεια
Γνωστή ιταλική εφημερίδα, δημοσίευσε απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανακοινώνει πως από το Μάιο του 2016 η βάπτιση των παιδιών θα θεωρείται ποινικό αδίκημα, καθώς θα είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόκειται για μία αισχρή απόφαση που έχει στόχο να βλάψει την Ελληνοορθόδοξη πίστη.

Συγκεκριμένα, η απόφαση σκάνδαλο βασίζεται στο ότι ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνδυαστικά με το άρθρο 22, στο οποίο αναφέρουν πως τα βρέφη αδυνατούν να κατανοήσουν και ενεργήσουν με ελεύθερη βούληση, ώστε να
αποδεχθούν μία συγκεκριμένη πίστη. Μάλιστα λένε πως το βάφτισμα θα πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και δε θα πρέπει να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις.

Επιπλέον προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης, το οποίο υποστηρίζουν ότι καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, με βάση το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που κυρώθηκε στις 25 Μαΐου του 1992.

Πηγή:www.volcanotimes.com/2016/04/blog-post_870.html

Σχόλια