Βόλος:Ανακοίνωσαν την προσχώρηση τους στην «Πλεύση Ελευθερίας»

18-6-2016























 Την προσχώρησή τους στην «Πλεύση Ελευθερίας» ανακοίνωσαν οι Αγγελούση Σταυρούλα, ιδιωτική υπάλληλος, σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Νέας Ιωνίας, Αντωνίου Ιωάννης, ελεύθερος επαγγελματίας,
Δουμουσιάρη Φανή, εκπαιδευτικός, Κάϊρας Γιάννης, πρόεδρος Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας , Kαψούρη Μαρίτα, υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών, Κλημόπουλος Θωμάς, φαρμακοποιός. Κουκουβίνος Κώστας, έμπορος, Παπαγεωργίου Αγγελική, άνεργη, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, συντ. δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Πατσιαντά Ένη, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Βόλου, Ταμβάκης Γεώργιος, υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., Ταμβάκης Θεόδωρος, συντ. δημοσίου (αξιωματικός Ε.Ν. Πλοιάρχων, γενικός διαχειριστής Α.Γ. Νοσοκομείου Βόλου) , Τσανάκα Μαρία, άνεργη.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το μέλλον καθορίζουν οι άνθρωποι, ως κύριοι των αποφάσεων και των πράξεών τους. Το μέλλον καθορίζουν οι λαοί, ως κυρίαρχοι της μοίρας και της ζωής τους. Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, πρωτίστως στις νέες γενιές, που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματά τους. Στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για τα γεγονότα που διαμορφώνουν τις ιστορικές παραμέτρους της ζωής τους. Που δικαιούνται να παρεμβαίνουν στα γεγονότα και να καθορίζουν την ιστορία, ως φορείς και υποκείμενά της.

Συμμετέχοντας – Αποφασίζοντας – Διεκδικώντας – Δρώντας – Δημιουργώντας.

Παλεύοντας και κατακτώντας μια ζωή με περιεχόμενο. Συγκροτώντας κοινωνίες χειραφετημένες, ανεξάρτητες, αυτεξούσιες. Ικανές να αποκρούουν τα σχέδια πειθαναγκασμού, υποδούλωσης και εκμετάλλευσής τους. Σε αυτό το μέλλον προσβλέπουμε.

Αυτό το μέλλον θέλουμε να χτίσουμε, από την αρχή, με δημιουργική και δημοκρατική συμμετοχή, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Με πράξεις – Με συνέπεια – Με ευθύνη – Με ομοψυχία.

Με συνείδηση της ιστορικής πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης να αντισταθούμε. Να μην σκύψουμε το κεφάλι. Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Να καθορίσουμε εμείς το περιεχόμενο της ζωής μας και να υπερασπισθούμε τα συλλογικά αξιακά και δημοκρατικά κεκτημένα, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όσων δεν έχουν φωνή.

Με επίγνωση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης, απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές. Έναν ανυποχώρητο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας, του ολοκληρωτισμού της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών που υποστυλώνουν, τροφοδοτούν και ωφελούνται από αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, που περιφρονεί τη δημοκρατία και δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και με την αυτοθυσία πολλών πριν από εμάς, που έδωσαν τη ζωή, την υγεία, την ελευθερία τους.

Έναν αγώνα απέναντι σε ένα απολυταρχικό-αυταρχικό καθεστώς και ένα ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο, που χρησιμοποιούν νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζονται.

Που εγκαθιδρύουν συνθήκες μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», επισείουν απειλές ανθρωπιστικής καταστροφής, επιβάλλουν οικονομική-φορολογική εξουθένωση και επιστρατεύουν οικονομικό-ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να κυριαρχούν.

Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από τις ιστορικές κοινωνικές διεκδικήσεις και μάχες, που διαπότισαν την διαδρομή των ανθρώπων και των λαών προς την ελευθερία. Έναν αγώνα που ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί είναι να δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις, με ανιδιοτέλεια, με την επιμονή, το πείσμα, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, που διαπνέουν όσους κι όσες αγωνίζονται για όλους κι όχι για τους λίγους ή για τους εαυτούς τους. Όσους κι όσες αγωνίζονται για όνειρα, αξίες, ιδανικά, για τα δικαιώματα όλων και πρώτα απ΄ όλους των πιο αδικημένων και όχι για επί μέρους συμφέροντα ή κυνικές επιδιώξεις.

Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σηματοδοτεί μία απόφαση και μία πρόσκληση:

Την απόφαση να παλέψουμε για όσα συμπυκνώνουν τη συλλογική δημοκρατική συνείδηση του λαού μας και συνολικά των ανθρώπων, των κοινωνιών και των λαών που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται για όσα συγκροτούν την ταυτότητά μας ως ανθρώπων.

Την πρόσκληση να συμμετάσχουν στη μάχη αυτή εκείνοι κι εκείνες που αισθάνονται έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για τον ίδιο σκοπό. Εντασσόμαστε στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ έχοντας πολιτική πυξίδα την ιδρυτική διακήρυξή της».


Πηγή:e-thessalia.gr

Σχόλια