ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ Γ ΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

10-6-2016






















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θήβα γύρισε μια νέα σελίδα με την έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου που μέσα από το βάθος χιλιετιών αναβιώνει την ιστορία της. Ανοίγειπάλι τις πύλες της στην οικουμένηγια να θυμίσει ότι αυτός ο τόπος υπάρχει και φιλοδοξεί να ξαναγίνει και πάλι «Πρωτεύουσα Πόλη» του πολιτισμού και της ανάπτυξης. Το ιστορικό αυτό γεγονός το αγκάλιασαν όλοι οι πολίτες της πόλης χωρίς κριτήρια διαχωρισμού σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας όπως μερικοί επιμένουν να τους θεωρούν.

Το μελανό στίγμα της ημέρας των εγκαινίων ήταν οι κλειστές πύλες για την τοπική κοινωνία με ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης. Πιστεύουμεότι η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά είναι υπόθεση και δικαίωμα όλων και θα το διεκδικήσουμε από κάθε αυτόκλητο παράγονταδιαχείρισης. Όταν τα «φώτα θα σβήσουν» θα βρεθούμεπάλιαντιμέτωποι με την μίζερηπραγματικότητα της απραξίαςγύρω από θέματαυποδομών και σχεδιασμούαπό την σημερινή Δημοτική αρχή για την προβολή και αξιοποίηση αυτού του απίστευτου θησαυρού.

Καλούμε τους πολίτες με την ενεργόσυμμετοχή τους να συμβάλλουμεόλοιμαζί για να ανοίξουμε νέους δρόμους ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, αντάξιους της πλούσιας κληρονομιάς μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια