Ποιο σπίτι στην Βοιωτία είχε αυτό το όπλο;

27-6-2016




















Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, αναζητούταν και συνελήφθη χθες (26-06-2016) το απόγευμα στη Θήβα, ένας 37χρονος, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας. Σε βάρος του, καθώς και μίας 21χρονης, η οποία αναζητείται και άγνωστο αριθμό συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων.

Στο πλαίσιο μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε συστήσει και ηγηθεί σε εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, τουλάχιστον από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Τα μέλη της ομάδας, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα από τα θύματα τους, παραβιάζοντας επί το πλείστον τις οικίες του ή προσεγγίζοντας τα θύματά τους, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η δράση τους σε μία (1) περίπτωση ληστείας, όπου με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν από υπερήλικα ημεδαπή ένα δαχτυλίδι και μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να υπερβαίνει τις (105.000) ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε ο 37χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (10) εκατοστών, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, ως μέσο διαφυγής και τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων. Γίνεται μνεία ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 21χρονη, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέλος, σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε τραυματίσει συνολικά τρεις (3) αστυνομικούς και ειδικότερα, δύο στα μέσα περίπου Απριλίου του τρέχοντος έτους σε περιοχή των Αθηνών, καθώς και έναν πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα τους για επικείμενο έλεγχο.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Πηγή: viotianews.gr/news.aspx?nid=12500

Σχόλια