ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με παιδιά για τη λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου

9-6-2016



















Λιβαδειά, 09-06-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς ομάδα παιδιών συνοδευόμενα από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μέλη της εθελοντικής κίνησης πολιτών Levadistas.

Τα παιδιά μετέφεραν στη Δήμαρχο το αίτημά τους για άμεση λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Λεβαδέων έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια σε αυτές. Η Δήμαρχος είπε στα παιδιά ότι πολύ σωστά διεκδικούν το δικαίωμα τους για παιχνίδι και απαιτούν το άνοιγμα των παιδικών χαρών. Στη συνέχεια εξήγησε τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, τους λόγους που έχει καθυστερήσει η κατασκευή των παιδικών χαρών και οι οποίοι σχετίζονται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μηχανικών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και πιστοποίησης τους.

Τόνισε, ότι τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών είναι ήδη προϋπολογισμένα και ενημέρωσε ότι το θέμα της προμήθειας οργάνων και παιχνιδιών για τις παιδικές χαρές συζητείται άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτίμησε δε, ότι η ανακατασκευή των πρώτων παιδικών χαρών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των υπολοίπων παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο.

Καταλήγοντας η Δήμαρχος ενημέρωσε τα παιδιά για το πρόβλημα των μεγάλων καταστροφών των παιδικών χαρών, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων γενικότερα. Εξέφρασε την άποψη ότι οι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να προστατεύονται από όλους τους δημότες αφού αποτελούν περιουσία τους.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια