ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων και Προέδρου του ΣΕΜ με τους εκπροσώπους της Πακιστανικής κοινότητας στη Θήβα

16-6-2016
















Θήβα 15/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων και Προέδρου του ΣΕΜ
με τους εκπροσώπους της Πακιστανικής κοινότητας στη Θήβα

Με τον εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θηβαίων κ. Μοχάμεντ Ραζάκ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Θ. κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο.

Σκοπός της συνάντησης, την οποία ζήτησε ο κ. Δήμαρχος, ήταν η δια ζώσης ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας των Πακιστανών, που τραυματίστηκαν στο ατύχημα στην περιοχή της Δ.Ε. Βαγίων καθώς και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιαννίκας, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Θ. κ. Χάρης Μελετίου, αρμόδια υπάλληλος από το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, o Πρόεδρος του Κινήματος των Πακιστανών Ελλάδος Σουνίτες κ. Τσώδρη Σαχίδ Ναβάζ Βαραϊτς και δύο ακόμα εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη νοσηλεία των επτά ατόμων στο Γ.Ν. Θηβών και των δύο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Παράλληλα τους γνωστοποιήθηκε ότι η πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα δεν διοργανώθηκε από την κοινότητα των Πακιστανών στη Θήβα ούτε από την Πρεσβεία τους αλλά από ένα κίνημα Πακιστανών από την Αθηνά, γι΄αυτό και δεν συμμετείχαν σ' αυτή.

Στη συνέχεια τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΣΕΜ επεσήμαναν ότι ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, είναι κοντά στους μετανάστες με σκοπό την καταγραφή, τη διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ενσωματωθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία, ζητώντας τους να καταθέσουν εγγράφως όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ραζάκ, ως εκπρόσωπος των Πακιστανών στο ΣΕΜ, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, σε θέματα προστασίας της υγείας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή του Δήμου στον αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργαζόμενοι μετανάστες από ομοεθνείς τους, όπως κατήγγειλαν.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια