Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο στα λιμάνια!

24-6-2016



 «Γνωρίζοντας ότι οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα (…) εντέλλουμε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την προσωρινή και κατ' εξαίρεση, διεξαγωγή των φυσικών ελέγχων των φορτίων (…) μέχρι την αποκατάσταση της ροής εργασιών στο λιμάνι».

«Γνωρίζοντας ότι οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα (…) εντέλλουμε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την προσωρινή και κατ' εξαίρεση, διαμετακόμιση των φορτίων προϊόντων ζωικής προέλευσης τρίτων χωρών οδικώς (…) μέχρι την αποκατάσταση της ροής εργασιών στο λιμάνι».

Οι προηγούμενοι προχωρούσαν σε επιστράτευση απεργών, χωρίς πολλά-πολλά, επικαλούμενοι το δημόσιο συμφέρον. Οι σημερινοί, για να γλιτώσουν την κατακραυγή που συνεπάγεται μια επιστράτευση, στήνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, κουρελιάζοντας τη νομοθεσία, εξαναγκάζοντας δημόσιους υπάλληλους να παρανομήσουν και δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Κι αυτοί επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον».

Τα αποσπάσματα παραπάνω είναι από δυο έγγραφα που υπογράφει ο νεόκοπος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Αντώνογλου. Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 14 Ιούνη, αριθμούς πρωτοκόλλου 934 και 935 και διατάζουν («εντέλλουμε» λέει) δημόσιους υπάλληλους να παρανομήσουν, προκειμένου να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, για να σπάσουν την απεργία των εργαζόμενων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Εμπνευστής του απεργοσπαστικού σχεδίου είναι ο υπουργός Β. Αποστόλου και οργανωτής του ο γενικός γραμματέας Ν. Αντώνογλου (ιδιώτης γεωπόνος μέχρι τη συνταξιοδότησή του, που τοποθετήθηκε πρόσφατα σ’ αυτό το πόστο από τον Αποστόλου).

Με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν παραβιάζουν την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος να κλείσουν οι συνοριακοί Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου(ΣΥΚΕ) και να απαγορευτούν οι εισαγωγές προϊόντων κτηνιατρικού ενδιαφέροντος (κτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα) από τρίτες χώρες. Ενας άνθρωπος που στην επαγγελματική του δραστηριότητα υπήρξε πάντοτε ιδιώτης και όχι στην πλευρά εκείνων που οφείλουν να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να στήσει αυτόν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εισαγωγείς προϊόντων ζωικής προέλευσης. Η δημιουργία του μηχανισμού έπεσε στην αντίληψή μας από τη δημοσίευση του απεργοσπαστικού «φετφά» του Ν. Αντώνογλου στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ). Ξετυλίγοντας το νήμα, βρήκαμε τη διαταγή, η οποία κοινοποιήθηκε σε πολλούς.


Πηγή: Eksegersi.gr

Σχόλια