ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

10-6-2016

















 Ξεκίνησαν χθες, υπό την... παραδοσιακή άκρα μυστικότητα και σε στενό κλοιό αστνομικών δυνάμεων, οι εργασίες της τετραήμερης ετήσιας Συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ο φετινός τόπος συνάντησης είναι το Taschenbergpalais στη...

Δρέσδη της Γερμανίας, όπου έχουν δώσει ραντεβού 126 σύνεδροι από 26 χώρες του κόσμου που εκπροσωπούν τη διεθνή πολιτικο-οικονομική ελίτ. Στη φετινή λίστα των προσκεκλημένων βρίσκονται μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βρετανός ομόλόγός του Τζορτζ Οσμπορν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ (που τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμο θαμώνα της Λέσχης), οι επικεφαλής των Deutsche Bank, Shell, Airbus, HSBC και άλλοι πολλοί.

Στην επίσημη ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται -μεταξύ άλλων- το Brexit, η προσφυγική κρίση, η κινεζική επιβράδυνση, το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ (δηλαδή η επέλαση του Ντόναλντ Τραμπ), η κατάσταση στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι συνθήκες αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας που βιώνει η μεσαία τάξη διεθνώς, που συνοψίζονται στον κοινωνιολογικό όρο «πρεκαριάτο» (precariat). Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη φετινή σύνοδο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο (που είχε δώσει το «παρών» και στο περσινό ραντεβού στις αυστριακές Αλπεις) και τον επιχειρηματία Γιώργο Λογοθέτη, διευθύνοντα σύμβουλο του πολυσχιδούς ομίλου Libra Group.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια