Τουλάχιστον 60 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία

28-8-2016
















Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας

Αντιμέτωπη με μία μεγάλη τραγωδία είναι η Ιταλία. Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που τα ξημερώματα συγκλόνισε τις κεντρικές περιοχές της χώρας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δεκάδες ανθρώπων. Σοκ προκαλεί ο αριθμός των αγνοούμενων που ξεπερνάει τους 150, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας.
















Τη χειρότερη ώρα έγινε ο σεισμός

Ολόκληρη η Κεντρική Ιταλία συγκλονίστηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), τότε δηλαδή που όλοι βρίσκονταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το επίκεντρο της δόνησης είχε βάθος μόλις 4 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι, περίπου 90 χλμ βόρεια της Ρώμης. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.
Οι εικόνες που φτάνουν από τα σημεία της καταστροφής είναι αποκαρδιωτικές και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Τα χωριά Ακούμολι και Αματρίτσε υπέστησαν τεράστιες ζημιές και μεγάλο μέρος τους έχει ισοπεδωθεί.


Πηγή:www.protothema.gr/world/article/604966/37-nekroi-kai-150-agnooumenoi-apo-ta-fonika-rihter-stin-italia

Σχόλια