ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Σε διαβούλευση για 15 ημέρες το ΣΟΑΠ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ

13-10-2016




















Θήβα 12/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε διαβούλευση για 15 ημέρες το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για την ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων

Σε διαβούλευση τίθεται από σήμερα και για 15 ημέρες το 3ο παραδοτέο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) στη Θήβα, προκειμένου φορείς και δημότες να συναποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης, το οποίο θα μπορούσε να δώσει απάντηση σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, που συνδέονται με τα τεχνικά έργα και τη γενικότερη κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτισμική αναζωογόνηση της πόλης.

Το ΣΟΑΠ είναι μια αναλυτική μελέτη μέσα από την οποία επιχειρείται να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε έργα, σχεδιασμούς και αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Με την έγκριση του ΣΟΑΠ ο Δήμος Θηβαίων θα έχει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλαίσιο το οποίο και θα αξιοποιήσει.

Η κεντρική ιδέα του ΣΟΑΠ Θήβας είναι όχι απλώς η επαναφορά σε μια αποδεκτή προ-κρίσης κατάσταση, δεδομένου ότι πολλά και σοβαρά προβλήματα προϋπήρχαν αυτής, αλλά ο επαναπροσδιορισμός της Θήβας ως μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης με ταυτότητα, εξωστρέφεια και δυναμισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι παράμετροι: αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού, ισότητα ευκαιριών και κοινωνική συνοχή, ενίσχυση επιχειρηματικότητας (με εστίαση στις δραστηριότητες προτεραιότητας/έξυπνης εξειδίκευσης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020).

Καλούνται όλοι οι δημότες και οι φορείς να μελετήσουν το ΣΧΟΑΠ (βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr) και να καταθέσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους αποστέλλοντάς τις στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr μέχρι 26 Οκτωβρίου 2016.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια